Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel haftalık olağan basın açıklamasında,  iktidarın ülkenin kaynaklarını; bir avuç imtiyazlı azınlığa, faize, israfa ve Kur Korumalı Mevduat’a aktardığını belirterek, gemi batıyor şeklinde feryat edenlerin gemiyi batıranların ta kendileri olduklarını belirtti. İl Başkanı Çetinel, 18 Eylül tarihinde yapılacak kongre öncesinde sıcak gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamaların devamında “Bankalarda döviz garantili hesap açtıran bir avuç birikim sahibine halkın bütçesinden 5 ayda 60,6 milyar lira para aktarıldı.  Döviz kurunun temmuzda da yükselişini sürdürmesi nedeniyle mevduat sahiplerine sadece temmuz ayında yapılan garanti ödemesi 23 milyar 361 milyon lirayla rekor kırdı. En son haziran ayında yapılan ödeme 16,1 milyar lira olmuştu. Sadece KKM değil Yap-İşlet-Devret projeleri yani ‘ben yiyemedim sen ye projeleri’… Bu projelerden dolayı 2022 yılında imtiyazlı holdinglere ödenecek garanti ödemesi 70 milyar lirayı buluyor. KKM’ye 60 milyar, garanti ödemeleri 70 milyar ve bütçeden devletin borçlanmaları için faize ödenen para bu yılın ilk 7 ayında 151 milyar lirayı aştı. Bu yıl içinde faize yaklaşık 330 milyar liralık ödeme yapılması bekleniyor. Yani hepsini kabaca toplasanız faize, KKM’ye, 5 holdingin kasasına ve israfa 550 milyar lira ödenecek. Böyle olunca da dar gelirliye, çiftçiye,  millete aktaracak kaynak kalmıyor” dedi. 

ALTILI MASA MI ALTIN GÜNÜ MÜ?

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel yazılı açıklamasının devamında muhalefet partilerini de sert ve kesin bir dille eleştirdi. Türkiye'de büyük bir iktidar boşluğu olduğu kadar, büyük bir muhalefet boşluğu olduğunu belirten İl Başkanı Çetinel“6'lı masa denilen tuhaf yapının arz ettiği acziyet görüntüsüdür. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde masa başındakiler dediğimiz 6 parti 6. kez bir araya geldi. Bu 6 benzemez bugüne kadar 30'u baş başa, 6'sı da 6'lı masa etrafında olmak üzere toplam 36 kez bir araya gelmiş. Peki, ortaya ne çıkmış? Aylardır “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” de “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” tarihin en büyük ekonomik krizine ilişkin somut bir çözüm önerileri var mı? Kaynak paketlerini ortaya koyabilmişler mi? Ancak ‘altın günü yapar gibi toplanıp toplanıp fotoğraf çektirip dağılıyorlar. Bunlardan millete fayda gelmeyeceğini aylardır söylüyoruz” dedi.   

81 İLİN OLDUĞU GİBİ AFYONKARAHİSAR'ınPROBLEMLERİNİ BİLİYORUZ

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, açıklamalarında 81 ilin olduğu gibi Afyonkarahisar’ın da problemlerini bildiklerini ve çözüm yollarını hazırladıklarını kaydederek, “Bütün bu problemleri geçmişte olduğu gibi bugün de Millî Görüş'le çözeceğiz inşallah. Yeniden Refah iktidarında; borçlanma, faiz, zam, vergi artışı, israf, işsizlik, haksız vergiler, kamu mallarını satıp yok etmek, kemer sıkma, acı reçete, imtiyazlılara ve faize kaynak aktarmak için milletin suyunu çıkarmak, çifte standart ve torpil yok. Paylaşımda adalet, yönetimde adalet, milli kaynak paketleri, ‘önce millet' anlayışı, memura-emekliye-işçiye yüzde 100 maaş zammı, çiftçiye-köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatları, 81 ilimize 681 refah projesi, üretim, istihdam, ihracat, EYT'lilere emeklilik hakkı, atanamayan öğretmenlere atama var” diye konuştu.

SAVCILAR GÖREVE

Son günlerde yurt dışından yaptığı yayınlarla iktidara yakın isimler başta olmak üzere pek çok iddia ve isnatta bulunan Sedat Peker’in söylemlerine ilişkin yargının ivedilikle konuyu araştırması gerektiğini belirten Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gufran Çetinel, üst düzey yöneticilerin ani zenginleşmelerinin inceleme kapsamına alınması ve gerekli hukuki araştırmanın yapılması gerektiğini dile getirdi. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin’in konuk olduğu bir programda da konuya ilişkin parti olarak çağrıda bulunduklarını belirten İl Başkanı Çetinel konunun araştırılmasının kamuoyunun hassasiyeti açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi. İl Başkanı Çetinel, Servet artışlarının kaynaklarının mutlak suretle yakın takibe alınması  ve kaynağının ortaya çıkarması gerekmektedir. Bu konuda batılı ülkelerin örneklerini dikkate almamız lazım. Gerçekten bu konular üzerinde daha sıkı biçimde gidilmesi gerekiyor. Bu rüşvet sarmalının sadece ekonomik açıdan değil, yansımaları etik ve ahlaki bağlamda da ele alınması gerekiyor. Ne yazık ki bunlar Türkiye de yozlaşmalara yol açacak olan negatif adımlardır. Bu konuları bir an önce çözme de fayda vardır" ifadelerini kullandı. ODAK HABER MERKEZİ