Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici Emirdağ’da faaliyet gösteren mermer ocağını ziyaret etti. Kaymakam Bilici, mermer ocağını gezerek ocakta yürütülen çalışmalar ve ürünler hakkında işletme yetkilisinden bilgiler aldı. İşletme yetkilisi firmada birçok kişiyi istihdam ettiklerini ve büyük ihracat kapasitesine sahip olduklarını dile getirdi.

ÖNEMLİ BİR SEKTÖR

Kaymakam Bilici, ocakta çalışan işçilerle de bir araya gelerek sohbet etti. Mermer ocaklarının ilçenin istihdamı açısından önemli bir sektör olduğunu ifade eden Kaymakam Bilici, işletme yetkilisine ilçeye verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.

KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

Öte yandan köy ziyaretlerine devam eden Kaymakam Bilici, Emirdağ ilçesine bağlı Daydalı köyünü ziyaret etti. Kaymakam Bilici, ilk olarak köyde bulunan bir ailenin kendi imkanlarıyla kurduğu lavanta bahçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Lavanta bitkisinin yetiştirilmesinin duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Bilici, bu tür faaliyetlerin artmasıyla Daydalı köyüne katma değer sağlayacağını belirtti.

“SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Köy muhtarından köyün genel durumu, yürütülen çalışmalar ve köyün eksikleri hakkında bilgiler alan Kaymakam Bilici, daha sonra köy konağında vatandaşlar ile bir araya geldi. Köylülerin talep ve şikayetlerini dinleyen Kaymakam Bilici, "Vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinleyerek sorunlarının çözümü için kaymakamlık olarak gerekli çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Köylerimizi devamlı gezerek köy muhtarlarımızla birlikte, köylerin sorunlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Amacımız köylerimiz hakkında detaylı bilgiye sahip olarak sorunların çözümlerini bulmak ve köylerdeki eksiklerin en kısa sürede giderilmesini sağlamaktır” dedi. Kaymakam Bilici'ye ziyareti esnasında İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci ve İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Duran eşlik etti. >>FADİME ÖZKARAN

 

 

Editör: TE Bilisim