Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde; Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları, Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilen Mutluluk Kervanı, köy köy gezmeye devam ediyor.

Afyonkarahisar’a bağlı belde ve köylerde yaşayan 4-12 yaş grubu çocukların kültür, sanat, sağlık, spor gibi sosyal hizmetlere erişimlerinin artırmak amacıyla yola çıkan Mutluluk Kervanı, yapılan faaliyetler esnasında alanında uzman kişiler tarafından çocukların gelişimleri ile ön tespit yapılarak bu çocuklar ile ilgili kurumlar işbirliğinde rehberlik konularında da destek oluyor.

9 KÖYE MUTLULUK GÖTÜRÜLDÜ

İlk olarak Sülümenli Kasabasından yola çıkan Mutluluk Kervanı, ardından Sultandağı ilçesinde Kırca köyünde, Bayat ilçesi Derbent köyünde, Sinanpaşa ilçesi Küçükhüyük köyünde, Şuhut ilçesi Atlıhisar köyünde,  Hocalar ilçesi Devlethan köyünde,   Dazkırı ilçesi Yüreğil köyünde, Başmakçı ilçesi Yaka köyünde ve Evciler ilçesi Gökçek köyünde çocuklarımıza ulaştırıldı.

161 ÇOCUK TAKİBE ALINDI

9 belde ve köy merkezinde yapılan Mutluluk Kervanı projesinde toplamda 2012 çocuğa ulaşılırken, bu çocuklar arasından Afyonkarahisar ilçeleri bazında toplam 161 çocuğun yetenekleri ölçüsünde uzmanlar tarafından takibine başlandı.

KURUMLAR BİLGİLENDİRİYOR, YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ KEŞFEDİYOR

Proje kapsamında Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mobil Kendin Yap Atölyesi, Robotik Kodlama ve Ahşap Atölyesi ile çocuklara ulaşıyor. Gençlik ve spor İl Müdürlüğü de hem sportif etkinlikler hem de sanatsal etkinliklerle çocuklara keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşatıyor. Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü ekibi ise diş ve göz taraması yaparken aynı zamanda çocuklara diş macunu ve fırça hediye ediyor. Afyonkarahisar İl Milli eğitim Müdürlüğü ekipleri de güvenli trafik eğitimi verirken, çocukları birçok kural konusunda bilgilendiriyor. İl Müftülüğü ise Değerler Eğitimini eğlenceli ve oyunlar üzerinden anlatıyor. AFAD İl Müdürlüğü Afet farkındalığı, 112 Çağrı Merkezi Müdürlüğü 112 farkındalığı, Kızılay kurum tanıtımı ve farkındalık, Yeşilay ise bağımlılık konusunda çocuklara faydalı bilgiler veriyor.

ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ

Çocukların mutluluğu tüm insanlığın mutluluğuyla eş değerdir diyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı: “Sevgiyle, ilgiyle, mutlulukla, fırsat eşitliğiyle yaşamak tüm çocuklarımızın en doğal hakkı. Çocuklarımızın her türlü suçtan, istismardan, tehlikeden, şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, korunması sosyal devlet olarak bizlerin olduğu kadar hepimizin ortak sorumluluğudur. Biz onların ne kadar yanında olabilirsek onlara ne kadar destek verebilirsek, gözlerindeki ışıltıya ne kadar ortak olabilirsek o ölçüde mutluyuz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz. Bu amaçla yola çıkan çocuklarımızı eğlendirirken eğiten “Mutluk Kervanı” projemizle çocuklarımıza mutluluk götürmeye devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir.” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim