Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şubesinde yaşanan istifa iddialarını ODAK, “MÜSİAD çatlıyor mu?” başlığı ile kamuoyuna duyurmuştuk. Haberimizde MÜSİAD yönetiminin yaklaşan ATSO seçimleri öncesi bazı dernek üyelerine kendi destekledikleri Başkan Adayı Önder Artuk’a oy vermesi yönünde baskı yaptığı bu nedenle de istifaların yaşanacağını haberimizde okuyucularımızla paylaştık. Haberimiz sonrası ise dün öğlen saatlerinde MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek yazılı bir açıklama yaparak haberimizi yalanladı. İşlek, “Derneğimizden herhangi bir istifa olmamış, aksine üye olmak isteyen iş insanı sayısı daha da artmıştır” ifadesini kullandı. Öğleden sonra ise MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesinde istifalar artarda geldi. 10 Dernek üyesi noter tasdikli istifalarını şube başkanlığına gönderdi.

İLKELERE UYGUN HAREKET ETMEDİ

MÜSİAD Afyonkarahisar Şube yönetiminin ATSO seçimlerinde MÜSİAD ilkelerine uygun hareket etmediğini belirten 10 üye yaptıkları açıklamada, “Ulusal ve uluslararası düzeyde bağımsız ve bağlantısız hareket eden bir işadamları derneği olan MÜSİAD, önceden belirlenen ilke ve değerleri paylaşan üye sayısını artırmak, üyeleri arasındaki dayanışmayı geliştirmek ve kendi içinde sağladığı bu birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile kurulmuş “kamu yararına dernek” statüsüne sahip  “Sivil Toplum Kuruluşu” dur.Ancak, birlik ve beraberlik amacı ile yola çıkılmasına rağmen, MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi ATSO seçimlerinde MÜSİAD ilkelerine uygun hareket etmemiş olup, bırakın birlik ve beraberliği, Afyonkarahisar iş insanlarını birbirine düşüren eylem ve söylemlerde bulunmaktadır.Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasında gerek Meclis Üyesi gerekse diğer kurullarda bir çok MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi görev yapmıştır ve yapmaktadır”

TASVİP ETMİYORUZ İSTİFA EDİYORUZ

MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesinden istifa ettiklerini dile getiren üyeler, “Ayrıca 1 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimlerde birçok MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi kendi meslek gruplarında Seçimlerde Başkan adayı olarak Hüsnü Serteser ile birlikte seçimlere katılmaya karar vermişlerdir.MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi ATSO seçimlerinde meslek gruplarında aday olan üyelerini desteklemek yerine, ATSO Başkan Adayı Hüsnü Serteser’in listesinde MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyesi olan kişilere karşı liste çıkartmıştır. Yani Meslek gruplarında MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi üyeleri karşı karşıya getirilmiştir.Dostluğun ve kardeşliğin çok önemli olduğu şu günler de,MÜSİAD’ın ne hedeflerine, ne amaçlarına, nemisyonuna nede vizyonuna uygun olmayan bu davranışı sergilemesi, MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesinin, MÜSİAD’ın ilke ve hedeflerinden şaştığı ve vazgeçtiği anlamına gelmektedir. Bu güzide kuruluşu bu hale getiren eylem ve söylemleri gerçekleştiren Afyonkarahisar MÜSİAD Şubesi yönetiminin bu tavrını tasvip etmiyor ve istifa ediyoruz.”

ODAK HABER MERKEZİ