AK Parti Afyonkarahisar il Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, geçtiğimiz aylarda AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çiftçilerin taleplerini arz ederek yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Başkan Uluçay çiftçilerin tarlalarda kullandıkları elektriklerin faturalarını hasat döneminde ödemelerini teklif etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başkan Uluçay'ın bu teklifine kayıtsız kalmadı.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçerek alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Bugün de yeni bir düzenlemenin müjdesini veriyoruz. Bundan sonra elektrik faturaları aylık ödenmek yerine hasat sonunda yani ürünler satılıp gelir elde edildiğinde ödenebilecek. Ziraat Bankamız, çiftçilerimizin elektrik borçları için açacağı faizsiz kredinin tahsilini hasat döneminin sonunda yapacak. Çifçilerimizin önceki dönemden kalan elektrik borçları için Ziraat Bankası vasıtasıyla kolaylık getiriyoruz" dedi.

BAŞKAN ULUÇAY TALEP ETMİŞTİ 

Başkan Uluçay geçtiğimiz il başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu birebir iletmiş ve konuşmasında "Çiftçilerimiz yaz aylarındaki fazla tüketimden dolayı fatura ödemekte güçlük çekiyorlar. Mümkünse hem Ziraat Bankası aracılığı ile hem de Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile bu faturaların kredilendirilip hasat dönemi sonunda tahsil edilmesi çiftçimizin adına uygun olacağını düşünüyorum" demişti. ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim