Türkeli Gazetesi köşe yazarı Ömer Mazi tarafından yazılan “İGM üyelerine ballı site” başlıklı köşe yazısına İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban cevap verdi. Başkan Çoban, “Köşe yazısında şahsımla ilgili hiçbir gerçeklik payı olmayan,tamamen iftiraya dayalı,karalamaya yönelik,ben yazdım oldubitti mantığıyla haksız,yersiz,insafsız görüşlere yer verilmiştir.Yıllardır tarafsız,adil,hakkaniyetle yayın hayatına devam eden ve bu yönüyle de şahsımdan ve herkesten takdir gören Türkeli gazetesine bu tür yazıları yakıştıramadım.Gazete sahibi kardeşimizin bu köşe yazısını görse izin vermeyeceğini düşünerek,O’nunla ilgili herhangi olumsuz bir kanaate gerek duymadan köşe sahibinin şahsi tasarrufu diye düşünerek bu açıklamayı yapıyorum.Hiç kesintiye uğratılmadan gazete yönetimi tarafından açıklamanın aynen yayınlanacağını umuyorum”

NERESİNİ DÜZELTEYİM

Açıklamasında bir fıkra anlatan Başkan Çoban, “Neresini düzelteyim.Hani bir fıkra var; Çocuğu olmayan Hazreti Davut, Allah’a dua etmiş ve ’Yarabbim bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim’ demiş. Dua tutmuş; Davut, kızının adını Ayşe koymuş. Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş. Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken Azrail gökten bir keçiyle çıkagelmiş ve ’Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et’ demiş"Dinleyenlerden biri dayanamamış:"Yahu bunun neresini düzelteyim. Hz. Davut değil Hz. İbrahim, kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, kurban edilen de keçi değil koç olacaktı!"Bir defa ben vasat bir avukat değildim.Bunu meslektaşlarım çok iyi bilir.21 yıllık avukatlık dönemimde elhamdülillah çok güzel kazanımlarım oldu.Ne malım varsa da hep bu dönemde oldu.İkincisi ben müteahhit değilim.Burhanettin Çoban olarak bina yapmıyorum,hiç yapmadım.Binayı yapan 40 üyeli kooperatif. Üçüncüsü arsa da İGM üyesine ait değil.Çobanlar’lı merkezde de mobilya fabrikası olan iki kardeşe ait.Dördüncüsü arsa sahibine de 25 daire değil,16 daire veriliyor.Toplam 56 daireli binayı AK Parti’li,MHP’li,İyi Partili,CHP’li,Bağımsız üyelerin ortağı olduğu Kooperatif yapıyor.Yeri de henüz yolu bile olmayan Erkmen’de” dedi.

YALANLARINI YÜZÜNE HAYKIRABİLİRİZ

Maddeleri sıralamaya devam eden Başkan Çoban, “Beşincisi de 1,5 Milyon TL verin,3 Milyon TL ye satın lafı da tam bir yalan.Komşularımızda bizden daha iyi konumda olan bitmiş site daireler bile 1,5 Milyon TL’ye satılıyor.40 üyeden bir tanesinden bu lafı söylediğimi ispat edin,her şeye razıyım.Ama istersen ben 40 üyeyle gazeteye gelebilirim.Yalanlarını yüzüne haykırabiliriz.Her partiden üyeler yazınızdan haberdar olunca bu iftiralara beraber cevap verelim dediler.Sana tüm yakınlarımın vekaletini vereyim.İstediğin servet araştırmasını yap.2009 öncesine de bak,2009 sonrasına da bak.Çok araştıranlar oldu.Her dosyamı tetkik ettiler.Hamdolsun en ufak bir şaibe dahi bulamadılar.Şu Afyon’da 10 yıllık dönemimde yapılan yatırımlar,alınan araç gereçler,kurulan fabrikalar vs. nedeniyle ilgili tüm kişiler,bunlar müteahhit olabilir,iş insanı olabilir,imarda işleri görülenler olabilir,her kimse şahsımın ya da yakınlarımın en ufak bir menfaat temin ettiğini,ya da talep ettiğini söylesinler ben yine her şeye razıyım.Şu an makamda da değilim.Dolayısıyla herkes rahat anlatabilir açıklayabilir”

SEN BİLMEZSİN AMA

Yazının Türkeli gazetesinde yayınlanması beni ayrıca üzdü.Sen bilmezsin ama gazetenin şimdiki ve eski sahibi Rahmetli Hacı Hakkı Özsoy bilir(di).Bu gazete bugün yayın hayatına devam ediyorsa bunun iki katkı sağlayanından birisi benim,birisi de Bekir Yeşilay’dır.İnsan bunun hatırına bari olsa sorar öyle yazardı.Rahmetli Hacı Hakkı Özsoy Abinin hatıra kitabını okumanı sana tavsiye ediyorum. Her Partiden İGM üyeleri şahsımdan ‘Bizi kooperatif yoluyla Afyon’dan bir ev sahibi yap’ dediler.Ben kurulan kooperatife ‘Girmeyeceğim’ demişsem de ‘Sen olmazsan,biz de girmeyiz’ dedikleri için ve üyelerimizi ev sahibi yapmak amacıyla bu kooperatife girdim.Üç yönetici arkadaşla da bu işi güzelce yaptığımızı düşünüyorum.Mesele bundan ibarettir.Bir usulsüzlük,yolsuzluk arıyorsun,arıyorsun,bulamayınca da bu iftiralara başvuruyorsun. Ne diyeyim karşıma da çıkmazsan sana yazıklar olsun” >>ODAK HABER MERKEZİ