İçişleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan ve yurt genelinde uygulanan yaya güvenliğini önceleyen “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile yaya geçitlerinde bulunan çizgiler yenilendi. Tüm okul önlerinde öncelik yayanın ibaresi taşıyan düzenlemeler yapıldı. Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganı altında gerçekleştirilen etkinlik Kadaifçioğlu İlkokulu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek öğrencilerle birlikte yaya geçidine kırmızı çizgiyi çekti.

Kadaifçioğlu İlkokulu’nda düzenlenen programda yaya geçidinin önemine dikkat çekildi. Üzerlerine polis ve jandarma yeleği ile şapka takan minik öğrenciler ellerindeki düdükleri çaldı. Yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer-zemin işaretlemeleriyle uyarılarak dikkatlerini üst seviyeye çıkarmak, bu alanlara gelmeden yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak için de Başkan Mehmet Zeybek, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri ile beraber yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu uygulama ile birlikte sürücülerin yayalara daha hassas davranması, okul önlerinde kontrollü ve dikkatli davranmaları hususunda farkındalık oluşturmak adına yaya geçitlerine kırmızı çizgimizi çektik. Belediye olarak tüm okullarımızda bulunan geçit ve güzergâhlara uyarıları ve kırmızı çizgilerimizi çektik. İnşallah çocuklarımıza, yayalarımıza bir sıkıntı gelmeden, trafikte bir hadise yaşanmadan bu okul dönemini kazasız belasız geçiririz" dedi. ODAK HABER MERKEZİ