Megabirlik Medya CEO’su Mehmet Emin Güzbey’in hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programına katılan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönemde Başkan Adayı Hüsnü Serteser, merak edilen tüm sorulara yanıt verdi. 2009 yılından bugüne kadar yaptığı çalışmaları Kanal 3 ekranlarında anlatan Başkan Serteser, kendisine yapılan eleştirilere de net cevap verdi. 13 yıldır ATSO Başkanı olarak Afyonkarahisar ekonomisine ve üyelerine hizmet ettiğini söyleyerek, “Sadece ATSO üyelerine değil, kimin işi varsa çözmeye gayret ettim. Bunun içerisinde küçük esnafımızda dahil” dedi.

TÜM HEMŞERİLERİMİZE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet kapısı olduğunu söyleyen Serteser, “Geleni geri çevirmemek lazım bu üyeniz olur veya üyeniz olmamaya bilir. Dertlerini görmeye çalışıyorum ve bundan dolayı da 2009 yılından beri çalıştığım Valiler, Belediye Başkanları, Rektörlerle, bütün kurum ve kuruluşların değerli müdürleri ile hep iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştım. Çünkü ben inanıyorum ki, bir şehir uyum ile gelişiyor. Yerel yöneticilerin, yerel kurumların müdürleri uyumu şehirlerin gelişmesine çok önemli katkı sağlıyor. Dolayısıyla bu birlikteliği, bu uyumu, ben sadece üyelerimiz için bu süreçte kullanmadım. Tüm gelen hemşerilerimize yardımcı olmaya çalıştım” dedi.

EMİRDAĞ’ININ AFYON’UN İLÇESİ OLDUĞUNU İSPATLADIK

Özellikle 2009 yılından sonra Emirdağ İlçesinin Afyonkarahisar’a yakınlaşması noktasında ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Serteser, “Dönemin Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, dönemin Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala ile güzel çalışmalar yapıldı. Brüksel’de 120 bine aşkın Emirdağlı hemşerimiz var. Orada kendinizi Afyonkarahisar’da gibi Türkiye’de gibi hissediyorsunuz. Bu yakınlaşma için ciddi miktarda çaba sarf ettik. Ondan sonra Emirdağ ile yakınlaşma çok arttı. Ticaret çok arttı. Çünkü biliyorsunuz Emirdağ İlçemiz birçok ticari ilişkisini Eskişehir ile yapmaktaydı. Tabiki yine Eskişehir ile irtibatları eskiden beri devam ettiği için var ama Afyonkarahisar’ın İlçesi olduğunu o zaman ispatladık” diye konuştu.

TÜM TSO VE BORSA BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Afyonkarahisar 17 ilçesi olduğunu ifade eden Serteser, “6 ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası var. Ben ilk geldiğim tarihten itibaren o zaman ki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile ve şuan ki başkanlarımızla iyi ilişkiler içerisinde olmaya çalıştım. Onlarla toplantılar yaptım. Çünkü şuna canı gönülden inanıyordum. Bir ilin kalkınması ilçeleri ile birlikte olur. Hiçbir başkanımla, hiçbir sıkıntı yaşamadan gerek ilçelerde gerek Afyonkarahisar’da toplantılar gerçekleştirerek ilimizin, ilçelerimizin nasıl kalkınması gerektiği konusunda yapılması gerekenleri hep birlikte yapmaya çalıştık. Dolayısıyla o zamandan bu zamana kadar görev yapan tüm ilçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Borsa Başkanlarına teşekkür etmek isterim” dedi.

HEPİMİZ DOSTUZ, HEPİMİZ KARDEŞİZ

3 dönem seçim yaşadığını ve bu yapılacak olan seçimlerin 4’üncü seçimi olacağına dikkat çeken Başkan Serteser, “Biz hepimiz dostuz. Hepimiz kardeşiz. İşadamlarımızın birbiriyle ortaklıkları var veya olacak ortaklıklar önümüzdeki yıllarda, günlerde olabilir. Biz birbirimize sarılmamız lazım. Bütün işadamlarımız, derneklerimiz Afyonkarahisar için çalışıyoruz. Hepimizin kuruluş sebebi Afyonkarahisar. Bilhassa ekonomi ile ilgili derneklerimizde bu böyledir. Bizde onların çatı örgütüyüz ve hiçbir zaman hiçbir derneğimizle sıkıntılı bir döneme girmedik. Hep onlarla birlikte çalıştık. Kurumların 2009 yılından itibaren tüm başkanları ile birlikte iyi ilişkiler içinde oldum” diye konuştu.

ÇALIŞMALARIM BEĞENİLİYORSA OY VERECEKLER

“Bu dönem böyle geçmiyor” diyen ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Bende çok üzülüyorum. Hatta seçim çalışmaları da öyle geçmiyor. Seçim şöyle yapılır. 35 tane Meslek Komitesi var. Hepsi dostumuz, üyemiz, biz şimdiye kadar seçimlerde şunu yaptık. Gittik kendimizi, projelerimizi, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık. Sonrasında oylarınıza talibiz dedik. İnanır mısınız bize oyunuzu verecek misiniz? Diye sormadık. Ama öyle bir seçim tarzı geçiyor ki, “Sanki şuanda görevde olanlar düşman, onları buradan indirmek gerekiyor” deniliyor. O yüzden tüm seçmene bir defa değil, 3-5-7 defa bir tanıdığı ile olmazsa diğer tanıdıklar ile gidiliyor. Ama üyelerimiz artık şu seçim bir bitse kurtulsak artık diyorlar. Ben bunlara hiç gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten benim için eğer benim şuana kadar yaptığım çalışmaları üyelerimiz beğeniyorlarsa bana oy verecekler” dedi.

SEÇİMİ GERMENİN ANLAMI YOK

Serteser sözlerine şöyle devam etti: “Rakip adayımızın da her projelerini, düşüncelerini, yapacaklarını inanıyorlarsa herkesin bir düşüncesi var. Özgür iradeleri ile o gün oyu kullanacaklar. Örneğin Yetki Belgeleri toplanıyor. Aslında psikolojik bir etkisi var. Oyu yine üyenin kendisi kullanıyor. Aslında bakarsanız hiçbir manası yok. Bu hep yapılıyor seçimlerde her yerde yapılıyor. Ama bu bir gösterge değil. Yani bizde de çok olsa, karşı tarafta da çok olsa hakikaten bir gösterge değil. İnsanlar birbirlerinin üstlerine gidildiği zaman “Yetki Belgesini tamam ver imzalayayım” diyor ama oyu almış değil. Hiç kimse değil, ne biz nede karşı taraf. Neticede üyelerimiz o gün gelecekler o yetki belgesini kime verdiyse ondan alacaklar ve vicdanları ile baş başa özgür iradeleri ile oylarını kullanacaklar. Dolayısıyla bu kadar seçimi germenin, bu kadar gerilmenin hiçbir anlamı olduğunu düşünmüyorum.”

SEÇİM BİTECEK İŞ İLİŞKİLERİMİZ DEVAM EDECEK

Ortalığın bu kadar gerilmesinin sebebini değerlendiren Başkan Serteser, “Ben bunun sosyolojik veya psikolojik sebeplerini bilmiyorum. Çünkü benim uzmanlık alanım inşaat. Bende inşaat mühendisiyim. Bilmiyorum. Ama bunların olmaması gerektiğine inanıyorum. TOBB Başkanız Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımız ikimizi çağırdı ve “Hadi kucaklaşın bakalım” dedi. Ben Önder Kardeşime her gördüğüm yerde elimi uzatıp elini sıkıyorum. Bazen ailemizle, onun ailesi benim ailemle aynı mekanda denk geliyoruz ben sonradan geldiğim zaman hemen selam veriyorum. Bu seçim işidir. Ne olacak bu seçim bitecek biz yine birbirimizle iş ilişkilerimiz olacak” dedi.

BİZ BÖYLE ŞEYLER YAŞAMADIK

İş ve ticari ilişkilerin seçim işlerine yansımaması gerektiğini söyleyen Serteser, “Biz geçen dönem rakip aday yoktu ama iki dönemde de rakip adayımız vardı. Ama biz böyle şeyler yaşamadık. Biz birbirimizin veya işadamların aday olanların birbirinin yüzüne bakamayacak hale getirmedik hiç seçimi. Allah’ın dediği olur. Biz iman etmiş insanlarız. Ondan başkası yok ne kadar uğraşsak boş ama çalışacağız” dedi. Seçim çalışmaların yapılacağını ve bu işin doğasında olduğunu belirten Başkan Serteser, “Demokrasinin gereği, gideceğiz çalışacağız ama bunu çok zorlamanın iki taraf içinde bir anlamı yok.” ODAK HABER MERKEZİ