ATSO Başkanı ve Başkan Adayı Hüsnü Serteser, “Bu yıl, 35 meslek komitesi ile seçimlere gidiyoruz. Kimi 2 meclis üyesi, kimisi 3 meclis üyesi. Toplam 87 meclis üyemiz olacak. Cumartesi günü yapılacak seçimde 87 meclis üyesini belirleyeceğiz. Mecliste yapılacak seçimde de, Meclis Başkanı, Meclis Divanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni, TOBB Delegeleri’ni ve diğer organları seçeceğiz. Dolayısıyla bir meslek komitesinden 7 meclis üyesi diye bir şey mümkün değil. 24 meclis üyesi artırdık. Nitekim 63 olan meslek komitesi temsilcileri 2009 yılında; bugün 2022 yılında 87 oldu. Yüzde 40 civarı artırmışız” şeklinde konuştu.  Serteser, NACE kodlarını da anlattı: “Seçmenimize, üyelerimize bir kere daha söylemek istiyorum. Biz; ne benim, ne yönetim kurulu üyelerimin, ne de diğer oda ve borsaların kendi inisiyatifleri dahilinde NACE kodunu değiştirmeleri veya meslek komitesinin yerini değiştirmeleri mümkün değildir.”

İŞİN ZORU BİTTİ

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelen TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’nun konuşmasının da verildiği programda Başkan Hüsnü Serteser, projeler ve çalışmalardan da bahsetti. Serteser, İhsan Beşer’e kelime aralarında gönderme de bulundu ve “Bütün alt yapı işleri bitmiş, hizmet binası bitmiş, normal faaliyet gelirleri dışında gelirleri maksimum ölçüde artırılmış bir oda var. İşin zoru bitti. Bundan sonra oraya yatırımcı çekmek, bundan kolay. Yani öyle iki bina yapıverdi demekle o iş olmuyor. Yapacaksın, öyle konuşmayacaksın yapacaksın” dedi.

“HER DÖNEME BİR PROJE SÖZÜ VEREREK ADAY OLDUM”

Başkanlık seçimlerine proje sözü vererek aday olduğunu belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “Her döneme bir proje sözü vererek aday oldum. Birinci dönemimizde hizmet binamızı yaptık. İkinci dönemimizde buna elektrik santrallerini dahil ettik ve diğer binayı yaptık. Bu dönemimizde de aslında projeleri hazır, bir mermer AVM gibi 365 gün açık hizmet binamızın arkasındaki binaya ilave de yapacağız, bizim İzmir Mermer Fuarı’na gerek kalmayacak. Biz orayı cazibe merkezi haline getirecektik. Neden yapamadık? Çünkü pandemi girdi. Her sektör sıkıntıdaydı. Önümüzdeki dönem bu projemizi gerçekleştireceğiz” diye ifade etti.

“GEL SEN YAPSAYDIN!... KOLAY MI? SEN NE YAPTIN TOPLUM İÇİN?”

Serteser, İhsan Beşer’in açıklamalarına da cevap verdi: “Biz her dönemimizde başladığımız her işi bitirdik. Bir sonraki döneme bırakmadık. Yarım bir projemiz yok. Bu çok önemli. Her şeyi döneminde bitirdik. Dolayısıyla alıştı tabi bizim seçmenimiz, bizim kendi üyemiz alıştı. Neye alıştı? Ticaret Odası her dönem önemli bir şey yapıyor, yatırım yapıyor. Tabi her dönem bekliyor, haklılar. Ama bizim kendi bütçemizle yapacağımız şeyler sınırlı. Biz imkansızlıklar içinde yaptık her şeyi. Yeni projemiz için finans modeli geliştireceğiz. Akıllı olacaksın, ekibin olacak. Başarmış olacaksın bazı şeyleri. Dolayısıyla çalışacaksın. Kendinden fedakarlık edeceksin. TOBB Başkanımızın dediği gibi işinden, eşinden fedakarlık edeceksin. Yok öyle… Hadi siz işinizin başında durmayın bakalım. Senin başında olmadığın iş, senin işin değildir, batar. Bu da öyle olur. Bunlarla dertleneceksin. Ama her türlü başkanlık yapılır. Dertlenmezsen pazartesi günleri gelirsin, o yönetim kuruluna arkadaşlarınla birlikte girersin. Çayınızı, kahvenizi, bükmenizi yersiniz. Eyvallah der, eşinizin, çocuğunuzun yanına gidersiniz. Haftasonu tatile gidersiniz. Ben 4 yıldır yaz tatiline gitmedim. Acıtasyon yapma değil, bunlar gerçekler. Ben Cumartesi günleri de gidiyorum ATSO’ya. Çünkü zaman yetmiyor. Zamanı verimli kullansanız da, yapacağınız iş çok olduğu için zaman yetmiyor. Öyle hani ‘Yapacaktı, ne oldu? Yapamadı’. Gel sen yapsaydın!... Kolay mı? Sen ne yaptın toplum için?”

“İHSAN BEŞER KARALAMAK İÇİN SÖYLÜYOR”

Sağlık Endüstri Bölgesi Projesi hakkında bilgiler de aktaran Başkan Serteser, Afyon Eğitim Vakfı’ndaki çalışmalardan bahsetti. İhsan Beşer’in Antre Gurme iddiasına da şöyle cevap verdi: “Her saniyesine şuan ki Kayseri Valimiz Gökmen Çiçek bey şahittir. Afyon Eğitim Vakfı’ndaki biraz önce isimlerini saydığım iş adamları her sürecine şahittir. Daha önce Erkmen Belediyesi bünyesinde Hanımeller Konağı’ydı. Hizmet sektörü tabi zor. Belediye başkanımızda ihaleye çıkarmak istedi. Sayın Valimiz başkanımızla konuşmuş. AEV’e dedi ki ‘Burayı siz alın’. Oradaki proje şuydu. Bize cüzi bir miktarda AEV’e kiralanacak. AEV de bir başka yere kiralayacak. Aradaki kira farkı da, öğrencilere de burs olacak. Halen daha da öyle zaten. Valimizin projesi olan Kadın Kültür Evleri’nde bir satış bölümü oluşturulacak ve satış yapılacak. Bu bize mantıklı geldi. Alan kişinin ortağı pandemi nedeniyle vazgeçti. Vali beye anlattım. Kimse bu işe girmeyince Valimiz ‘O zaman sen yap, beğenirsen devam edersin, beğenmezsen devredersin’ dedi. Biz de mecburen yaptık. İhsan Beşer bunu karalamak için söylüyor.” Programa Vali Çiçek de mesaj gönderdi. Çiçek,‘Hüsnü Başkan kelimesi kelimesine doğru söylüyor’ ifadelerini kullanarak orayı da iyi hale getirdiği için teşekkür etti.

“İHSAN BEŞER, BÜTÜN FİRMALARDAN KOMİSYON İSTEMİŞ”

“İhsan Beşer neden karalar? sebebini anlatayım” diyen ATSO Başkanı Serteser, “İhsan Beşer ile biz çok sık görüşüyorduk. Ben Fenerbahçeliyim. İnşallah bu yıl da şampiyon olacağız. Beşer de Beşiktaşlıdır, hatta bir ara Beşiktaşlılar Dernek Başkanlığı’nı yaptı. Merkezde Beşiktaşlılar çeşmesi yapılacaktı. Şunun için anlatıyorum, ne kadar samimiydik. Ben Fenerbahçeli olduğum halde dedi ki;‘Abi bir 5 bin TL de sen verir misin?’ O çeşmenin yapılışında bir Fenerbahçeli olarak katkım var yani. Kiraz ihraç edilecek. İzinlerde sıkıntılar oluyor. Çok uğraştı, bende de rica etti, benim de desteklerim oldu ve ihracat listesine girdi. Ta ki nereye kadar? ‘Abi biz ATSO ile birlikte ben bir heyet getireyim’ dedi. ‘Memnun olurum’ dedim. Projeyi gerçekleştirdik. İhsan, bütün firmalardan komisyon istemiş. Biz alıcılara fayda temin edilsin diye yapılıyor diye zannettiğimiz işte bu tip durumlar olmuş. Neticede herşey anlaşıldı. Meğerse Akrones’e de borcu varmış. Hala da o borç duruyor. İşte İhsan Beşer bu. Öyle insanları karalamak; güneş balçıkla sıvanmaz, işte ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“SAÇMALIKTAN İBARETTİR”

İhsan Beşer’in kendisi için Mahmut Koçak’a kurumsal yönde destek iddialarını da hatırlatan Başkan Serteser, “Hem Mehmet Zeybek, hem Mahmut Koçak. İkisine de sorulabilir. ‘Ben kurumsal olarak Mahmut Koçak’ı ya da Mehmet Zeybek’i destekliyorum’ diye bir beyanatım var mı? Kanal 3’te Mehmet Zeybek başkanım, Mahmut Koçak beyden daha fazla çıkmış durumda mı? Bunu belirteceğim hiçbir kişiye telefon açıp da işadamına, bir başka kişiye ‘Ben şunu destekliyorum. Oyunu şuraya atarsan sevinirim’ demiş miyim? Mehmet Başkanım, Mahmut Koçak beyi destekliyor gibi bir hareketimi görmüş mü? Ben buna o kadar hassas davranıyorum ki; bizim işimiz siyaset değil, bizim işimiz ekonomi. Benim şuanda oturduğum makam siyaset yapmamı engeller. Benim yapacağım işler kanunla belirtilmiştir. Buna o kadar dikkat ediyorum ki, gelen her siyasi başkan odamızı ziyaret etti, edebilir. Hiçbir siyasi demecimiz 2009’dan bugüne olmamıştır. Bizim üyelerimiz içinde hemen hemen her partiden adaylar vardır ama partileri adına veya parti görevleriyle girmezler. Kendi mesleklerini temsilen girerler. Bir kişi derse ki, ‘Sen ATSO’ya siyaseti bulaştırdın, siyasi davrandın, taraflı davrandın, şu seçimde şöyle demeç verdin. Bana söylesinler. Bu da saçmalıktan ibarettir” diye konuştu.  ODAK HABER MERKEZİ