Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Aydın Camiinde açılacak olan 4-6 Yaş Kur'an Kursunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaymakam Bilici, yapılan çalışmalar ve eksiklikler hakkında İlçe Müftü Vekili Mehmet Aydınalp'den bilgiler aldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Öte yandan, Emirdağ OSB'de Özel İdare ekipleri tarafından sürdürülen alt yapı ve yol yapımı çalışmasını inceledi. Kaymakam Bilici, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesinde hizmet veren fabrikaların işlerini kolaylaştırmak ve yeni yatırımcılar için Emirdağ OSB'yi bölgemizin en cazip yeri haline getirmek için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Kaymakam Bilici'ye Emirdağ OSB Müdürü Şamil Çil ile İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Teberci eşlik etti.

VERİM ORANI FAZLA

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinin ardından Emirdağ’a bağlı Ümraniye Köyünde bulunan bir vatandaşın tarlasına İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesinde ikinci ürün olarak ekilen mısır tarlasında incelemelerde bulundu. Gübre olarak deneme amaçlı mantar fabrikası atığı olan Kompost uygulaması yapılan mısır tarlasında yapılan incelemelerde, kompostun kimyasal gübreye göre verim oranının çok daha fazla olduğu gözlemlendi.

“İLÇEMİZ TARIMINA BÜYÜK KATKISI OLACAK”

Kaymakam Bilici uygulama ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Şuan ki duruma bakarak kullanılan kompostun verim üzerine ciddi etkisi olduğu görülmekte. Bu tür uygulamaların ilçemizde kullanımının yaygınlaşması gerekiyor. Bu sayede ilçemiz tarımına katkısı büyük olacaktır" dedi. Kaymakam Bilici, bu uygulamada öncülük eden ve koordinesini sağlayan İlçe Tarım Müdürü Halil İbrahim Koku ve kurum personellerine teşekkür etti. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim