Serginin açılışına; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile birlikte sanatçı ve sanatseverler katıldı.

Serginin açış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, sanatın toplumun inşasında önemli bir rol aldığı gibi, topluma yön verilmesinde ve geleceğe taşınmasında da önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

TOPLUMSAL BELLEĞİMİZİ DİRİ TUTMAK ÖNEMLİ

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ise görsel okumanın olduğu ösu çağda yaşandığını belirtti. Odaklanmanın, kontrasyonun sürelerinin ve okumanın çok azaldığı bir dönem olduğunu belirten Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Artık reklamcılık sektörü ve medyanın ileri boyutta hayatımıza dahil olmasıyla birlikte sadece görsel okumaların aslında üzerinde bazı anlamları çıkartabileceğimiz çağda da yaşıyoruz. Dolayısıyla bizim toplumsal belleğimizi canlı tutmak için bu önemli anları, yıl dönümlerini tarihimizde yer tutmuş, gurur duyduğumuz, kıvançla yeni nesile anlatacağımız Büyük Taarruz, Milli Mücadelenin farklı safhaları gibi aslında kendi kültürümüzün, kendi geleneğimizin içinde tarihimizin önemli parçaları anlatabilmenin güzel bir boyutu. Sanatçının gözünden bu önemli tarihlerin ve yıl dönümlerinin işlenmesi çok çok kıymetli. Sanatçının bakışı gerçekten çok daha farklı; onların algısı ve odaklanması, onların bizlerin kalbine ve ruhuna dokunması çok daha farklı. Bu anlamda toplumsal belleğimizi diri tutmak, tarihimizi ve kültürümüzü yeni neslimize tekrar tekrar aktarmak, onlarda da bu bilinci ve bu duyguyu güçlü tutmak anlamında Büyük Taarruz’un farklı farklı sanatçıların, farklı sanat dallarıyla anlatımlarının içerdiği sergiyi gerçekten önemli buluyorum.”

EL EMEĞİ GÖZ NURU

Öte yandan 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Sanatçının Gözünden Büyük Taarruz isimli  sergide halkın beğenisine sunulan Rölyef Afyon Evleri panoları Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim alan kursiyerler tarafından yapıldı.

“Sanatçının Gözünden Büyük Taarruz” Sergisi, 07 Kasım 2022 tarihine kadar M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde gezilebilecek.

HABER: BETÜL ÖZDEMİR