Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e Afyonkarahisar’da yaşanan bir dizi eğitim-öğretim sorununu aktaran Milletvekili Burcu Köksal, “Sayın Bakan, geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar'a geldiğiniz ve bu esnada Valilik ziyaretinizde sizi kravatsız olarak karşılayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısıyla olan diyaloğunuz kamuoyuna yansıdı” diyerek kravatsız İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcı Emin Karaosmanoğlu’nu gündeme getirdi.

“BİZ KRAVAT TAKMAYIZ”

Kravat takmaması, sakal ve saçlarının uzunluğu gibi konulardan dolayı kılık-kıyafeti nedeniyle eleştirilen Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Afyonkarahisar ziyareti sonrasında daha çok tartışılır oldu. Bakan’ın Milli Eğitim yetkilileri ile yaptığı toplantıda Müdür Yardımcısı Karaosmanoğlu’nun kılık-kıyafetine tepki gösterdiği, Karaosmanoğlu’nun da Bakan Özer’e “Biz kravat takmayız” karşılığı verdiği basına yansıdı.

Bakan Özer ve Karaosmanoğlu arasında geçen bu diyalogların basına yansımasının ardından Eğitim Bir-Sen Başkanı Mustafa Arslan sosyal medya üzerinden Emin Karaosmanoğlu’na destek veren açıklamalarda bulundu. Tüm bu yaşananların ardından AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya yakınlığı ile tanınan Emin Karaosmanoğlu’nun durumu kamuoyunda tartışma konusu haline dönüştü. 

GÖREVDEN ALINDI

Kravat takmaması saç ve sakalıyla gündeme gelen ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “Biz kravat takmayız”  çıkışı ile tüm dikkatleri üzerine çeken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden alındı.  >>FADİME ÖZKARAN

 

Editör: TE Bilisim