Afyonkarahisar Vali Yardımcısı  Nurullah Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıda İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni tahsise sunulmuş olan yatırım alanlarının tahsisi için yapılan başvuruları değerlendirildi. 

BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK 
Yapılan tahsis başvurularının yatırama dönüşmesi için 14 adet sanayi parselinin tahsisi yatırımcı firmalara yapıldı. Vali yardımcısı Nurullah Kaya, Yeni yatırımların 3 yıl içerisinde tamamlanacağını ve yeni yatırımcıların OSB içerisinde yaklaşık 2 milyar TL’lik yeni yatırım yapacağını ve bu yatırımlar ile bölgede 1000 kişiye daha istihdam sağlayacağını ifade etti.

REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRACAĞIZ 

Vali yardımcısı Nurullah Kaya’dan sonra söz alan İscehisar Kaymakamı ve OSB yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Semiz; "İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak, bölgenin ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor olmanın gurunu yaşıyoruz. Yapılacak olan bu yatırımlar ile birlikte doğal taş sektörümüzün rekabet gücünün arttıracağız" dedi. 

KAPSAMLI BİLGİLENDİRME YAPILDI 

Vali Yardımcısı Nurullah Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İscehisar Kaymakamı ve OSB yönetim kurulu başkanıMehmet Ali Semiz, İscehisar Belediye Başkanı OSB yönetim kurulu üyesi Ahmet Şahin, OSB yönetim kurulu Başkan vekili Adnan Demirel, Müteşebbis Heyet üyeleri Necmettin Ayyıldız, Muharrem Çakmak, Murat Dikmen, İbrahim Uğur, Osman Güneş, Osman Karabulut, Mehmet Eyigün, Doğan Şimşek ve OSB müdürü Muhammed Bacaksız katıldı. OSB yönetimi tarafından İscehisar Mermer İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti’ne OSB’nin mevcut faaliyetleri ve yatırımları ile ilgide geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
Vali Yardımcısı Nurullah Kaya toplantıda yatırımcıların “İscehisar Mermer İhtisas OSB'ye ilgisinin büyük olduğunu bundan da memnuniyet duyduklarını ifade ederek yapılacak olan yatırımların bölge ve ülke ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. ODAK HABER MERKEZİ