AK Parti Genel Merkez Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’da yoğun bir katılımla, Teşkilat Akademisi "Türkiye Yüzyılı Eğitim Programı" yapıldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ile birlikte, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Hüseyin Sezen, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, teşkilat mensupları, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban ve çok sayıda partili katıldı.

GÖNLÜ ZENGİN İNSANLAR

Toplantıda konuşan ve mahalle ziyaretlerinde yaşadıklarını anlatan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “İnanın dinlediğimiz her kardeşimiz, her büyüğümüz bize gittiğimiz yolun doğru bir yol olduğunu, aynı istikamette de ilerlememiz gerektiğini sıkı sıkıya tembihledi. Kimi TOGG otomobilinin övünç kaynağı olduğunu, kimi de bulunan Karadeniz doğalgazının Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu anlattı. Bize bunları anlatanların ne doktorası vardı, ne mastırı, ne de yüksek lisansı… Her biri belki ilkokul, belki ortaokul, belki de lise mezunuydu. Belki de ziyaret ettiklerimizin bazılarının arasında okuması yazması olmayanlar bile vardı ama ülkesi için onur duyulası her konuda göğsü kabaran Anadolu’nun yiğit, mert, kapısı misafirine sonuna kadar açık, gönlü zengin insanlarıydı. Anadolu insanının irfanı, milletine Londra’dan, Washington’dan velhasıl batıdan bakan, diploma koleksiyonlu kibir tüccarının sermayesinden büyük olduğunu bir kez daha gördük”

ZALİM BİR DÜNYA İLE MÜCADELE

Başkan Uluçay’ın ardından bir konuşma da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptı. Usta, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 2023 ile beraber dünyada da yeni bir Türkiye yüzyılının başlangıcı olacağını kaydederek şunları söyledi; Türkiye yüzyılını da hemen şimdi başlattık. Dünyada artan küresel kriz ve sorunlara çözüm üretemeyen sistemler ile liderlerle bir mücadele halindeyiz. Bugün dünyadaki küresel krizlere çözüm üreten tek ülke ve lider var. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan ve onun AK Parti teşkilatlarıdır. Türkiye Yüzyılı"nın özünde insan var. İnsan derken hiçbir tasnife girmiyoruz. Rengi, dini, dili ve ırkı ne olursa olsun hiçbir tasnife girmeksizin işin aslında ve özünde insan var diyoruz. İnsanı tasnif etmeye başlarsanız, eşitsizlikler ortaya çıkar. Geride kalanlar ortaya çıkar. Dünya maalesef, kurduğu düzen ve sistemle tasnif ettiği için hep geride kalanlar olmuş, olmaya da devam ediyor. Sadece sarışın ve mavi gözlü olduğu için dünyada el üstünde tutulan bir toplum varken, coğrafyalarından, ten renklerinden dolayı yıllarca savaşın içerisinde yaşayan çocukları ve kadınları görmeyen maalesef zalim bir dünyayla mücadele ediyoruz.

AFYONKARAHİSAR ANISINI PAYLAŞTI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İmam Rabbani’nin sözlerini hatırlatarak Osmanlı’nın daha güçlü bir şekilde dönerek dünyaya hükmedeceğini söyledi. MKYK ve MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen de Afyonkarahisar’ın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek şöyle dedi; Dedem kurtuluş savaşında Afyonkarahisar’da Yunanı kovalarken acıkıp bir evini kapısını çalar ve aç olduğunu, bedelini ödeyerek bir şeyler almak istediğini söyler. Ev sahibi ise dedeme evde ne var ne yok vermiş, dedem de parasını vermek istemiştir. Ev sahibi benim oğlum da asker diyerek dedemin para teklifini reddetmiştir. Bunları anlatırken gözlerim doluyor. Afyonkarahisar bu işte. Araştırmacı yazar Abdurrahman Uzun sıkça sorulan sorular konusunda bir konferans verirken, Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci de ‘Seçim 2023’, Doç. Dr. Oğuz Göksu ise ‘siyasal iletişim ve yeni medya’ konusunda konferans verdi. Öndeki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de konuşmasında CHP’nin bu ülkenin insanlarına yaptığı zulümleri hatırlatarak aynını tekrar yaşamak istemediklerini, bu yüzden de AK Parti’nin 2023’te tekrar iktidar olacağını söyledi. >>ODAK HABER MERKEZİ