İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 14’üncü bileşiminin de konuşan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi Taksim meydanında gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, yaralılara acil şifalar diledi.  Hain saldırıyı gerçekleştirenin PKK/PYD terör örgütü olduğunu belirten Başkan Çoban, “Bu terör örgütüne yandaş olan destek veren, koruyan, kollayan hem yurtiçindeki hainlere hem de yurtdışındaki maalesef kimi düşman kimi dost görünümlü düşman  devletlere lanetler okuyoruz” dedi. 

1 MİLYON TL ÖDENEK AYRILMIŞTI

Konuşmaların ardından komisyondan gelen raporlar görüşüldü. İhsaniye İlçesine bağlı Döğer Kasabasında bulunan Döğer İlkokul bahçesine Kapalı Spor Salonu yapılması için 09.09.2022 tarihinde 1 milyon TL ödenek ayrılmıştı. İhsaniye Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale iş ve işlemlerine başlanabilmesi için kalan ödenek miktarının hangi kaynaktan karşılanacağı belirlenemedi.

NERGİZ, NE KADAR ÖDENEK AKTARILACAĞINI SORDU

İhsaniye İlçesine bağlı Döğer Kasabasında bulunan Döğer İlkokul bahçesine Kapalı Spor Salonu yapılması için ayrılan ödenek yetersiz geldiğinden dolayı kalan ödenek miktarının İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması İmar ve Bayındırlık Komisyonunda kabul edildi. Komisyondan gelen raporun görüşüldüğü sırada CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz, Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’a ne kadar bir ödenek aktarılacağını sordu.

10 MİLYON TL ÇOK FAZLA

AK Parti İhsaniye İl Genel Meclis Üyesi İrfan Seçen, Döğer İlkokul bahçesine yapılacak olan Kapalı Spor Salonu için 10 milyon TL ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu durum karşısında İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “En son yapılan görüşmede bana 4 milyon TL olduğu söylenmişti. 10 milyon TL çok fazla” demesi üzerine İl Genel Meclis Üyesi İrfan Seçen, “İnşaat maliyetleri çok arttı başkanım” dedi.

YILLAR İÇERİSİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Burhanettin Çoban ise, Döğer Kasabasına yapılacak olan Kapalı Spor Salonunu önergesini meclisin oylarına sundu. Meclis Üyeleri ise, Kapalı Spor Salonunun önümüzdeki yatırım programının alınmamasına karar alarak, yıllar içerisinde değerlendirilmesine oy birliği ile kabul etti. Başmakçı İlçesine bağlı Çığrı Köyündeki yayla yollarının açılması talebinin bütçe döneminde değerlendirilmesi ise oy birliği ile kabul edildi. >>GÖKHAN KOCAASLAN