Ulusal ve Uluslararası düzeyde çevre, sağlık, enerji, teknoloji ile ilgili sorunlara bilimsel araştırmalar yaparak ve projeler üreterek çözüm bulabilen, öğrendiği bilgiyi uygulayabilen, sorgulayan, bilişim teknolojisinden faydalanabilen bireylerin yetiştirilmesini sağlamak için düzenlenen, 19 ülkeden 912 proje arasından  108 projenin finalde yarışmaya hak kazandığı 31 Ekim - 4 Kasım 2022 tarihleri arasında jüri sunumları yapılan  Uluslararası  IMSEF organizasyonunda Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin ekibi Matematik-Bilişim alanında altın madalya kazandı.
Dumlupınar BİLSEM adına, Savaş Özbey ve Hidayet Kılcan danışmanlığında öğrenciler Hüseyin Batuhan Oğuz, Göktuğ Koca ve Arda Derici'nin hazırladığı proje. Matematik-Bilişim alanında birinci seçildi.
6 ayrı alanda yapılan yarışmaya 19 ülkeden 912 proje katılım gösterdi, 108 proje ise finalde yarıştı.
Matematik-Bilişim alanında altın madalya kazanan Dumlupınar BİLSEM ekibi, ülkemizi hazırladıkları proje ile İngiltere’de LYSF'de ve Rusya’da RYES'te temsil edecek. Ekip, LYSK kapsamında Londra’da 2 haftalık bilim kampına katılacak, Rusya ayağında ise RYES kapsamında çevrim içi etkinliklere katılacak. ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim