28-30 Kasım 2018 günü saat 22.00-02.00 saatleri arasında Merkez İlçede 1, Sinanpaşa İlçesinde2 ve Sultandağı ilçesinde bulunan 5 umuma açık içkili eğlence yerlerinde, İl Jandarma Komutanlığı, Defterdarlık, Sağlık, SGK İl Müdürlüğü ve İI Gıda Tarım Müdürlüğü görevlilerinin katılımı ile uygulama yapıldı. Yapılan uygulama sonucunda; 367 şahıs sorgulanırken bu şahıslardan 1 bina içinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 1 şahsın aracının torpido gözünde yapılan arama sonucunda 2 adet bıçak ele geçirildi.

365 bin TL ceza kesildi

Bunun yanı sıra 167 araç kontrol edilirken 2 yakalamalı ve hacizli araç yakalandı. Bu araçlara toplam 4 bin 379 TL trafik para cezası kesildi. Umuma acık içkili eğlence yer kontrollerinde; Defterdarlık, SGK İl Müdürlüğü ve İI Gıda Tarım Müdürlüğü görevlilerince toplamda 8 işletmeye 365 bin TL para cezası kesildi.Ayrıca; 1 işletmede tütün mamulü tüketildiği ve kimlik bildiriminde bulunmadığı tespit edilerek idari işlem yapıldı. Denetimlerde 3 yabancı uyruklu kadın şahsın izinsiz konsomatris olarak çalıştığı tespit edilirken bu şahıslardan 1 kadın serbest bırakılırken 2 kadın ise İl Göç İdaresine teslim edildi.

Telekom direklerini çaldı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; Şuhut Demirbel Köyünde faaliyet gösteren Dünya Madencilik Mermer Ocağına ait elektrik trafosu ve elektrik kablosu hırsızlığı suçundan 2 şahıs suçüstü yakalanarak cezaevine konuldu. Diğer yandan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Afyonkarahisar-İhsaniye-Gazlıgöl-Belce mahallesinde Türk Telekom' a ait 11 adet telefon direklerinin kesilerek çalınması olayı ile ilgili yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, 1 şahıs yakalandı. Ele geçirilen 11 adet telefon direği Türk Telekom yetkilerine teslim edildi. 6 ayrı hırsızlık suçundan araması bulunan şahıs cezaevine konuldu.  Ahmet IŞIK

Editör: TE Bilisim