Ahmet Yesevi Üniversitesi ev sahipliğinde; Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Macaristan’dan ellinin üzerinden yükseköğretim kurumu yöneticisi ve temsilcisinin katıldığı TÜRKÜNİB 6. Genel Kurulunda üniversitemizi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adem Aslan ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Cemile Terzier temsil etti.

ÜYELİK BAŞVURUSU GÖRÜŞÜLDÜ

Yönlendiriciliğini Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman’ın yaptığı toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bir video mesaj gönderdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Janar Temirbekova ve Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar’ın konuşmalarının ardından, AFSÜ’nün Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusunun görüşüldüğü toplantıda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, üniversite Türk Üniversiteler Birliğinin temsil ettiği ilke ve değerleri benimsediğini ifade etti.

KATKI SAĞLAYACAKLARINI TAHÜT EDİYOR 

Birlik üyesi üniversiteler ile öğrenci ve personel değişimi ile çeşitli ortak akademik çalışmaları kapsayan dört protokol imzalandığını belirten Prof. Dr. Aslan, Türk Dili konuşan halklara mensup öğrenciler arasındaki kültürel bağı geliştirmek amacıyla AFSÜ bünyesinde “Türk Dünyası Kültür Topluluğu” kurulduğunu da kaydetti. Prof. Dr. Aslan, AFSÜ’nün, TÜRKÜNİB’in bundan sonraki toplantılarına da aktif olarak katılmayı ve katkı sağlamayı taahhüt ettiğini söyledi. ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim