AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kadın Kolları Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Toplantının ilk konuşmasını İl Başkanı Uluçay yaptı. Başkan Uluçay, “Bildiğiniz üzere AK Parti döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadına yönelik şiddet, kadınlarımızın daha fazla seçilmesi ve partimizde kadınlarımıza yönelik ayrıcalıklara önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu manada 2023 yolunda da yine kadınlarımız, genç kızlarımız ile birlikti yürüyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizim için onların geleceği onların yarınları çok kıymetlidir. Şiddetle mücadelede yanımızda olmaları destek vermeleri her zaman bizim mücadelemizi daha da arttıracaktır” dedi.

AİLENİN TEMELİ KADINDIR

Milletvekili Yurdunuseven ise açıklamasında şunları söyledi; “Bugün belki de simgesel olarak kadına şiddete hayır günü ama kadına şiddeti 365 günün hiçbirinde kabul etmemiz, kabullenmemiz mümkün değildir. Hem yaradılış gereği hem de Allah'ın birer emaneti olarak gördüğümüz sizleri hem anne, hem bacı, hem eş olarak gördüğümüz sizleri şiddetle eşleştirmek mümkün değil. Kesinlikle buna cevaz vermemiz mümkün değil. Hükümet olarak zaten 20 yıllık iktidarlarımız döneminde kadına çok ciddi manada değer verdiğimiz, aile toplumuna aileye çok ciddi anlamda değer verdiğimiz görülecektir. Bildiğiniz gibi kadına şiddeti ağır ceza kapsamına aldık. En son 2021 yılında şiddet önleme merkezleri kurduk. Bu merkezlerde şiddetin önüne geçmeye çalışıyoruz ama aslında istenen bir şey değil. Mecbur kılınan noktalarda da bir çözüm noktası olarak bu kuruldu. Özellikle şunun üzerine basarak söylemek istiyorum; Birçok siyasi partiden belki birçok ülkeden daha fazla kadın üyeye sahip bir parti olarak gerçekten kadına değer vermemiz gerektiğini üzerine basarak söylemek istiyorum. Ben tekrar kadın kollarımıza, eşimize, ailemize, bacılarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Hem hükümetimize desteklerinden dolayı hem de aile birliğine. Çünkü ailenin temeli kadındır”

ŞİDDETE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk de konuşmasında “AK Parti; 5 buçuk milyon kadın üyesi, 600 bine yakın gönüllü teşkilat mensubuyla aynı zamanda güçlü bir kadın hareketidir. AK Parti Kadın Kolları olarak, kadın odaklı politika ve uygulamaların takipçisi olduğumuz kadar kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve yaptırımların artırılması için de var gücümüzle çalışıyoruz. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ vesilesiyle bu konudaki kararlılığımızı bir daha vurgulamak, hükümetlerimiz tarafından atılan adımları bir kez daha hatırlatmak istedik. Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir Kadını ve kadının varlığını son derece önemseyen bir yaklaşımla ‘Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık tekrarladığı gibi kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğunu bir kez daha haykırıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok. Kadına yönelik şiddet, yalnızca kadın oldukları için uygulanan veya kadınları etkileyen, kadının insan hakları ihlaline yol açan her türlü tutum ve davranıştır” ifadelerine yer verdi. ODAK HABER MERKEZİ