AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yurdunuseven, kadınların toplumdaki önemine ve Kadına Yönelik Şiddete karşı olan duruşlarına vurgu yaparak, kadınları "Allah'ın emaneti" olarak nitelendirdi.

Kasabalı'nın acı günü Kasabalı'nın acı günü

Millete seslenen Yurdunuseven, "Bizim inancımızda kadın, hem toplumun hem ailenin temeli hem de baş tacıdır" ifadelerini kullanarak, kadınların toplumsal yaşamdaki kıymetli pozisyonunu altını çizdi. Kadına yönelik şiddeti sadece bir hukuk meselesi olarak değil, aynı zamanda bir insanlık meselesi olarak gördüklerini belirtti.

Kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu kesin ifadelerle belirten Yurdunuseven, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" diyerek bu konudaki sert tavırlarını ortaya koydu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün farkındalığı artırma ve kadına yönelik şiddetle mücadele açısından önemini vurguladı.

Yurdunuseven, açıklamasında, her türlü şiddetin karşısında olduklarını ifade ederek, bu özel günde kadına yönelik şiddete karşı verilecek mücadelenin önemine işaret etti. Toplumun tüm kesimlerini kadına şiddet konusunda duyarlı olmaya ve mücadeleye katılmaya çağırdı. F/Ö

Editör: Fadime Özkaran