Teknopark binası yapılacak olan bölgede incelemelerde bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir’ın katılımıyla Teknopark binasının inşaatını yapacak olan firmaya yer tahsisi gerçekleştirildi.Yer tahsisi ile ilgili konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, temel atma töreninin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleştirilmesinin planladığını söyledi. Karakaş,  Zafer Teknopark OSB Ek Alanında yer tahsisi ve ihalesinin yapıldığını belirterek, en kısa sürede binanın temelinin atılacağını kaydetti.Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alanında yaklaşık 9 bin 995 metrekarelik alan üzerine yapılacak binanın kapalı alanının ise yaklaşık olarak 6 bin metrekare olacağını belirten Karakaş, bu alanda 40 AR-GE ofisi ve idari ofisler ile 14 üretim atölyesinden oluşan modern bir Teknopark binası inşa edileceğini ifade etti.

TEMELİ BAKAN VARANK ATACAK

Rektör Karakaş, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar-Uşak Zafer Teknopark’ın Afyonkarahisar OSB alanında yer tahsisini gerçekleştiriyoruz. İki hafta önce Valimiz Doç. Dr. Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı’nın başkanlığında, milletvekillerimizle ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bir ziyarette bulunmuştuk. Sayın Bakanımız Mustafa Varank’ın tensipleriyle buraya bir Teknopark binası yapılması kararlaştırıldı. Binanın finansmanı bakanlığımız tarafından sağlanacak. Yeri, OSB tarafından tahsis edildi. Bölgemiz geçen yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından Teknopark alanı ilan edilmişti. Alanımızın ihalesi yapıldı ve bugün firmaya yer tahsisi yapacağız. Bugünden itibariyle alana kazma vurulacak. İleriki tarihlerde ise inşallah Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleriyle temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, Organize Sanayi Bölgemiz ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun”

BİNAYI OLGUN İNŞAAT YAPACAK

Yer tahsisinin yapıldığı törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay’ın yanı sına Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan, Yüklenici Firma Temsilcisi İlker Olgun katıldı.Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Ek Alanı Teknopark Binası inşaatını ilimizin önde gelen firmalarından olan Olgun İnşaat yapacak. Olgun inşaat bu zamana kadar yaptığı çok sayıda kamu binası ile büyük takdir topladı. Olgun İnşaat firmasının binayı en kısa sürede tamamlanması planlanmakta.  ODAK HABER MERKEZİ