Alınan kararların ilimize ve ülkemize hayırlı neticeler getirmesini temenni ederek söze başlayan Başkan Mehmet Zeybek konuşmasında; “2022 yılının son meclis toplantısı. 2022 yılında ilimizin menfaatine ve gelişmesine için aldığımız kararları oy birliği ile aldık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimizi yaşanabilir bir kent haline getirmek. Tarihimizi, değerlerimizi ön plana çıkararak. Afyonkarahisar’ımızı hak ettiği yere getirmek. Mavi Beyaz Derneği üyeleri resim sergisi açmak istediler. Bizlerde restorasyonu biten İzmir İstasyonu Vagon Atölyesi’nde bu serginin açılmasına destek olduk. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldık. Böyle bir bina var mıydı diye şaşıranlar oldu. Bu tarihi yapıyı ciddi çalışmalar ardından yeniden tarihimize kazandırdık” dedi.

GASTRONOMİ VE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ OLACAK

 Afyonkarahisar’a Gastronomi Enstitüsü açılacak. Bunun yanı sıra Olgunlaşma Enstitüsü de olacak. Bu çalışmalar kapsamında Bakan Zeybek Mevlevi Camii önünden başlattığımız yürüyüşümüze iştirak etmişti. Orada bir söz verdi. Türkiye’de Emine Erdoğan hanımefendinin destekleriyle 7 tane gastronomi enstitüsü açılacağını 8’nci gastronomi enstitüsünü de Afyon’a vereceğini ifade etmişti. Afyonkarahisar Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Gastronomi Enstitüsü ve Olgunlaşma Enstitüsü diye.

MİNİ BİR MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Mahalle sakinlerinin faydalanmasını söyleyen Başkan Zeybek, “Eski Sanat Okulunu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep ettim. Burayı bir Eğitim Müzesi gibi mevcut binayı muhafaza ederek, sarmaşıklara dokunmadan sadece mühendis arkadaşlarla istişare edip bazı duvarlar alınabilirse mevcut haliyle orada 6-7 atölye taş binası var. Oraları muhafaza etmek şartıyla arka tarafta sonradan yapılan yerleri yıkıp mini bir millet bahçesi olarak düşünüyoruz. Cumhuriyet, Marulcu ve Sümer Mahalleleri faydalansın diye böyle bir düşüncemiz var” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ŞEHRİMİZDE OLACAK

Cuma ziyaretlerinin devam ettiğini belirten Başkan Zeybek, “Her hafta farklı bir mahallede taleplere yerinde çözüm getiriyoruz. Rahvan At Pisti Projemizin ihalesini yapmıştık. Afyonkarahisar’da biniciler çok fazla, pist yapılırsa Türkiye Şampiyonasının şehrimizde olacağı ifade edildi. Projemiz bitmek üzere, inşallah Türkiye Şampiyonasını orada gerçekleştireceğiz. Uzun Çarşıdaki cephe yenilememiz devam ediyor. İlk başlarda çok zorlandık. Esnaflarımızla el birliği yaparak işe koyulduk. Tarihi doku ön plana çıkmaya başlayınca diğer esnaflarımızda talepte bulundu. Alt yapısı, yolları, ışıklandırması ile tamamladıktan sonra diğer caddelerde çalışma yapmayı düşünüyoruz” dedi.

DAHA DEĞERLİ HALE GELDİ

Devam eden teleferik inşaatını Mayıs ayında bitirme sözü aldıklarını söyleyen Başkan Mehmet Zeybek, “Kale tepesinde yerleşim alanı çıkması orayı daha da değerli hale getirdi. İnşallah onları da koruyarak yürüyüş yolları, seyir terasları ve cam terasları ile halkımızın kullanımına açacağız. Mayıs ayında teslim etme şartlı bir ihaleydi. Belki bir ay sapma izin alma sürecinden dolayı olabilir. Ama ben Mayıs ayında direklerin dikilip, halatların gerilip, kabinlerin mutlaka asılması gerektiğini söyledim. Şantiye kuruldu çalışmalar başladı. Oradaki başlangıç noktası ve halı saha, basketbol sahasının olduğu yerlerde kendi arazimizdeki kırım işleri tamamlandı şu anda enkazı çekiyorlar” diye konuştu.

“KENDİ ÜRETTİĞİMİZ BORDÜRLERİ DÖŞÜYORUZ”

Osmangazi, Orhangazi ve Yeşilyurt Mahallelerinde gerçekleştirilen yağmur suyu şebeke hattının bittiğine dikkat çeken Başkan Zeybek, “Yağmur suyu şebeke hattı bağlantıları biten yerlerde de asfalt ve tamiratı yapıyoruz. Baharla birlikte yeniden yol çalışmalarına devam edeceğiz. Sıcak asfalt, kaldırım, orta refüj çalışmalarımız devam ediyor. Yüntaş atölyemizde kendimizin ürettiğimiz bordürleri döşüyoruz. Baharla birlikte yine taş döşeme çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE HİZMETE SUNACAĞIZ”

Yolcaaltı Otopark ve Çarşı inşaatı sürüyor. Birkaç aya tamamlarız diye düşünüyoruz diyen Başkan Zeybek, “Demir aksamı bağlantıları yapıldı kenar duvarların örümü kaldı. Garnizon Millet Bahçesinde çalışmalarımız başladı, ihalesi yapıldı. Kendi ekiplerimiz eş zamanlı Garnizon içinde de çalışma yürütüyor.Yarım kalmış olan Sahipata Kaplı Spor Salonu bitti, çevre düzenlemesi yapılıyor. En kısa sürede açılışını yaparak sporseverlerin hizmetine sunacağız.  30 yıldır atıl vaziyette olan Olimpik Yüzme havuzu tamamlandı, çevre düzenlemesi bitti. Havuza su basıldı. Gençlik ve Spor Bakanımızın destekleri ile yaptık. 20-25 gün oldu su basalı hiçbir kaçak yok. Açılışını yaparak böylece Türkiye Yüzme Şampiyonasını da Afyonkarahisar’a kazandırmış olacağız” dedi.

YENİ MÜZEDE SONA DOĞRU

Yeni Müze inşaatının bitmek üzere olduğunu belirten Başkan Zeybek, “Yeni Müze inşaatının çevre düzenlemesi yapılıyor. Belediye olarak asfalt ve peyzaj çalışmalarına destek veriyoruz. Ataköy mahallemizde terk edilmiş taş binanın restorasyonunu bitirdik. Mahallemize Kültür Merkezi olarak hizmet verdireceğiz. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Önümüzdeki yıl 4. etabının ödeneğini Kültür ve Turizm Bakanlığı verecek, sözünü aldık. Yeni yılda 3 ve 4. etabı gerçekleştirmiş olacağız.”

52 MADDE OYLANARAK KARARA BAĞLANDI

Başkan Mehmet Zeybek’in bilgilendirme açıklamalarının ardından toplantı, bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin oylanması ile başladı. Çeşitli trafik, bayındırlık ve imar komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı.

Öte yandan yeni yılın ilk meclis toplantısının 2 Ocak 2023 Pazartesi akşamı saat 18.00’de yapılması kararlaştırılarak toplantı sona erdi. HABER: BETÜL ÖZDEMİR

 

Editör: TE Bilisim