Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2022 yılının son meclis toplantısında şehir içi trafiği ile ilgili önemli kararı paylaştı. Artık Afyonkarahisar’da tek yönlü trafik uygulamasına geçilirken, EDS’lerde faaliyete girecek.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi 2022 yılının son meclis toplantısını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek başkanlığında gerçekleştirildi. Önemli kararların alındığı toplantıda şehir içi trafiğini bir hayli rahatlatacak olan tek yönlü trafik uygulaması hakkında bilgiler veren Başkan Zeybek, uygulamaya 2023 yılı itibariyle geçileceğinin müjdesini verdi.

5 ANA CADDEDE UYGULANACAK

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, trafikte tek yönlü uygulamanın yeni yılla birlikte hayata geçeceğini söyleyerek, “Afyonkarahisar’ın 5 ana caddesi var. Mecidiye’yi giriş, Gazlıgöl Caddesi’ni çıkış, Ambaryolu çıkış, Kurtuluş Caddesi giriş, Ordu Bulvarı ise hem giriş hem çıkış olacak” dedi.

EDS’DE FAALİYETE GEÇİYOR

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Meclis Üyelerinden gelen Park Afyon Alışveriş Merkezi önünde bulunan hız kesici konulması talebine ise, “Jandarma Kavşağından Müze Kavşağı istikametine gelirken Sanayi girişine dönmek için bir dönüş yolu var. Burayı kaldırabiliriz. Hız kesici de konulabilir ancak, zaten yılbaşından sonra EDS’ler faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı. >>GÖKHAN KOCAASLAN