Toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Toplantıda İktidar partisinin göreve geldiğinde ekmek fiyatının 50 kuruş olduğunu hatırlatan Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, “20 yıl önce dün sen İktidara geldiğinde ekmek 50 kuruştu şimdi 5 TL peynir 15 liraydı şimdi 150 lira zeytin 8.10 liraydı şimdi 80-100 lira şeker- un- yağ- pirinç-bulgur bunların fiyatını Afyon halkına bırakıyorum. Bakınız ortak akılla hareket edilirse Afyon’un çözülmeyecek meselesi yoktur” dedi.

“20 YILDA YAPILMAYANI YAPACAĞIZ

Başkan Ertaş: “Gelin Kızılay cam şişe fabrikası beraber yapalım. Gelin Kızılay kan torbası fabrikasını beraber yapalım. Dün sattığını SEKA fabrikasını yeniden canlandıralım. Türkiye’nin çok ihtiyacı olan kağıt fabrikaları kuralım. SEKA’nın yeri hala bir Afyonlu da göllerdeki kamışlar yanarak heba oluyor gelin dün sattınız şeker fabrikasının yerine yeni bir şeker fabrikası kuralım. Gelin Afyon'un işsizliğini hep beraber çözelim sizin gücünüz ve zamanınız yetmiyorsa 20 yıldır yapamadığınız çözemediğiniz işleri Gelecek Partisi olarak 2 yılda yapacağız. Afyon'da işsizliği bitireceğimizi haykırıyoruz Afyon'da herkesin işi aşı ve güvencesi olacağız. Afyon’da iktidar hala eski klasik yöntemlerle oy devşirme peşini bıraksın neymiş il sayısını yüze çıkaracağız ilçe sayısını bin yapacağız” diye konuştu.

GASTRONOMİ MÜZESİ HAYIRLI OLSUN

 Afyon’un hak ettiği değeri göremediğini ifade eden Başkan Ertaş: “Afyon Kadim bir Şehir. Ülkenin kavşak noktası her hayırlı, iyi güzel ne yapılırsa layıktır. Afyon hak etmiştir şimdi Afyon Belediyesince yıllardır çalışma yapılarak gastronomiyi zirveye taşımış ve 2019 yılında Afyon Gastronomi Şehri ilan edilmiştir. Afyonumuzun gerek iller arası gerekse Ülkeler arası tanıtımına katkı sağlayacak Gastronomi Müzesinde açtı. Hayırlı olsun. Halkın katılımında olmadığı bürokrasinin yoğun katılımıyla açılan ve hizmete sunulan Gastronomi müzesinin daha öncesi farklı hizmetlerde kullanılan ve halen aynı amaçta kullanılmaya devam eden bir binada açılmasının yerine Afyon yemeklerinin yapılıp tanıtıldığı Ulu Güllük Caddesindeki tarihi binada yapılsaydı veya ayrı bir mekanda olsaydı daha güzel olurdu kanısındayız. Ayrıca Afyonun tanıtımında büyük önemi olan gastronomiyi müzeyi tanıtım için bu güne kadar bir rehber yetiştirilmemiştir. Bu güzelliklerimizi müzede sergilerken güzel Afyonumun herhangi bir yerinde gastronomiyi temsilen yapılmış. Ne bir haşhaş- lokum-sucuk veya bir yemeğimiz görsel olarak Afyonun hiçbir yerinde göremiyoruz. Afyonun girişinde çıkışında veya merkez bir yerde gastronomi ile alakalı bir simge bir görsel olmalıdır. Bunun yanında: Kocatepe’yi tarihi önem arz eden Kocatepe’yi anlatan bilgiye ve beceriye sahip bir rehberimiz yoktur. Hele hele Afyonun önemli gelir kaynaklarından olan mermer temsil eden şehirde bir görsel obje olmayışı acı bir durumdur. Bunlar bizi üzmektedir. Yapılanları göstererek Afyonun tanıtılması için acilen yetkilerin yaptıklarını görsellerle şehri süslemeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim