Eğitim programına Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Rabia Ersan, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Havva Uzun, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü Acil Tıp Teknisyeni Mustafa Cangür Pamuk, Hasan Şahin, Sağlık Memuru Yasin Sarıgöl ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Ersan, “Öğrencilerin teorik dersler yanında kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla günlük hayatta karşılaşılan düşme, yaralanma, çarpma, yanma ve boğulma gibi hayati tehlike oluşturma ihtimali olan durumlara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla bu tür eğitimleri ara ara yapıyoruz dedi. Ersan, Geçtiğimiz ay yaptığımız ilk yardım eğitimine Sağlık Turizmi Programı öğrencilerimiz katılmıştı. Bu ay bir yenisini daha ekleyerek Seracılık Programı öğrencilerini programa dahil ettik.  Günlük hayatta başımıza ne geleceğini bilemiyoruz. Bu konuda bireysel olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Biz bu eğitimlere son derece değer veriyoruz” diye konuştu.

TEORİK BİLGİLER VERİLİYOR

2 gün boyunca uygulamalı olarak devam eden eğitimin ilk gününde öğrencilere ilk yardım, acil tedavi, ilk yardımcı, ilk yardımın amaçları, ilk yardımda temel uygulamalar, kanamalar, ilk yardımcının müdahalesi, insan vücudunun yapısı, hayat kurtarma zinciri, olay yeri ile ilgili torik bilgiler verildi. Eğitimin ikinci gününde ise ilk yardım eğitimi, maketler üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Program sertifika takdiminin ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim