Basın toplantısı öncesi İYİ Partiye katılan Dr. Mehmet Çağlar Karaca’ya, Yüksek maden mühendisi Onur Yabuz’a ve Ömer Erdoğan’a rozetleri İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu tarafından takıldı. Başkan Mısırlıoğlu “Basın toplantımıza başlarken Ankara'da uğradığı menfur silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı Cennet olsun. İnşallah olayın failleri en kısa sürede yakalanır ve hak ettikleri cezayı alırlar. Yine geçtiğimiz hafta Aydın Nazilli de bir işyerinde meydana gelen patlamada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum”

FİYATLAR DÜŞMEYECEK

“Günün sıcak haberi;  TÜİK yine yapacağını yaptı! Çalışanın emeğini, hakkını çaldı” diyen İl Başkanı Mısırlıoğlu, “Enflasyon aralık ayında yüzde 1,18; yıllık bazda ise yüzde 64,27 oldu. ENAG yüzde 137,55, TÜİK yüzde 64,27. Enflasyon düşmeye başlasa bile fiyatlar düşmeyecek, ancak artışı yavaşlatır. Üzgünüm fiyatlar artmaya devam edecek. Kuru soğan bile yüzde 314 oranında zamlandı. Limon yüzde 202, ıspanak yüzde 163,Lahana yüzde 159, Marul yüzde 142, Portakal yüzde 142. Enflasyon yüzde 64 yerseniz tabi. TÜİK acaba nereden alış veriş yapıyor? Hani alış veriş yaptığı yeri söylese de millet de oradan alış veriş yapsa olmaz mı? Aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, memur ve memur emeklileri için 6 aylık zam oranı netleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkından dolayı alacağı zam oranı yüzde 15,4 oldu. Memur ve memur emeklisi ise yüzde 7’lik enflasyon farkının yanı sıra yüzde 8’lik toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 16,5 zam hakkı elde etti” dedi.

2023 DÖNÜM NOKTASI OLACAK

İl Başkanı Mısırlıoğlu, “Acısıyla, tatlısıyla, en çok da ekonomik kaygılarla 2022 yılını geride bıraktık. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılını cumhuriyet rejimine yakışır bir şekilde kutlayacağız inşallah. Bu yeni yılda sağlık, huzur ve bereket hep bizlerle olsun Allah’ın izniyle. Biz tabi ki her yeni yıla yeni umutlarla, güzel hayallerle, iyi dileklerle başlıyoruz ama 2023 yılı inşallah ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacak. Tek adam rejiminin son bulacağı, millet egemenliğinin yeniden sağlanacağı bir yıl olmasını diliyorum. Ve öyle de olacak Allah’ın izniyle. Çünkü milletimizin teveccühü bunu gösteriyor. Birçoğunuz duymuştur, Afyonkarahisar’da DAEŞ mensubu bir terörist yakalandı. Yılbaşında eylem yapma hazırlığında olan terörist, Afyonkarahisar Emniyeti’nin sayesinde amacına ulaşamadan etkisiz hale getirildi. Yılbaşında nereyi kana bulayacaktı kim bilir. Canlı bomba olarak eylem yapacağı öğrenilen bu şahıs Afyonkarahisar’a gelene kadar nasıl fark edilmedi? Afyonkarahisar Emniyeti olmasaydı kim bilir kaç kişinin canı yanacaktı. Hangi yollardan geçtiyse, nerede barınıp ne yiyip içtiyse araştırılmalı. Bu itleri saklayan, barındıran, topluma karışmasına göz yuman kim varsa hesap vermeli”  ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim