İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu toplantıya 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayarak başladı.

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “Sizler gerçekten gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden haber peşinde koşan, ekmeğinin peşinde koşarken çok zor durumlar atlatan insanlarsınız. Ancak ne yazık ki hiçbir şeyin kıymetinin bilinmediği bu ülkede sizin de kıymetiniz bilinmiyor.  Sizler milletin gözü, kulağı, sesi oluyorsunuz. Sizin sesiniz demek milletin sesi demektir. Basının sesini kısmaya, sansür uygulamaya çalışanlara gücümüz yettiğince karşı çıkmaya devam edeceğiz. Ben bu güzel gün münasebetiyle sizlere hak ettiğiniz değeri göreceğiniz ve büyük başarılar elde edeceğiniz uzun yıllar diliyorum” dedi.

“EK ZAM YAPTI”

Hükümetin tek adam rejimini eleştirenlere bu rejimi sevimli gösterme çabaları devam ettiğine değinen  Başkan Mısırlıoğlu, “ İki dudağının arasından çıkacak kelimelerle bu milletin yazgısı değişiyor. Bugün iyiye hayra açsa ağzını yarın şerre açıyor. Benim asil Türk Milletim bugüne kadar hep kendi kendini yönetti. Millet egemenliğini hiçe sayan bu tek adam rejiminin zerre kadar hayırlı bir yönü yoktur. Zaten yüce milletimiz de bunu anladı. Bu millet sandıkta kendi egemenliğini yeniden ilan edecektir. Lütfeder gibi emekli maaşı zammı açıklayan Sayın Cumhurbaşkanımız taksit taksit zam açıklıyor ki “aa bak ne güzel insiyatif kullandı da zammın üstüne ek zam yaptı” diyelim… Bu millet bu oyunlara kanmıyor artık bunu bilesiniz. Benim aziz Türk milletim hiçbir zaman kaderini tek bir adamın insiyatifine bırakmamıştır, bırakmayacaktır da. Teslimiyet bizim damarlarımızda akan kanla uyuşmuyor” diye konuştu.

“RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ”

“Teslimiyet, şahsi menfaatleri peşinde koşup yanlışa bile şakşakçılık yapanlara yakışıyor. Verilen zam zaten olması gerekenden kat be kat düşükken, parça parça oran açıklayarak algı yaratmaya çalışıyorlar” sözlerine dikkat çeken Başkan Mısırlıoğlu,  “ Yüzde 15 verdik hadi yüz 10 daha verelim yetmedi mi? hadi 5 de benden olsun deyip de yüz 30 zam açıklayanlar bu milletin aklıyla, sabrıyla alay etmektedir. Çocuk kandırır gibi zam oranı mı açıklanır? Sizin aklınız başınızda değil onu anladık da bu milletin aklı yerinde çok şükür. Oynadığınız oyunların, kurduğunuz tezgahın herkes farkında. Akılları sıra parça parça zam oranı açıklayacaklar ki milletin gözüne çok görünecek. Yahu sizin alım gücünden, açlık sınırından, yoksulluk sınırından haberiniz yok herhâlde. Siz anca masa başında rakamlarla oynamayı bilirsiniz. Kim olursanız olun, bu milletin aklıyla alay edemezsiniz. Yüce Türk milletinin onuruyla, gururuyla oynayamazsınız. Kim olursanız olun, bu ülkeye yıllarca emek vermiş, çalışıp çabalamış insanların emekli maaşını sadaka verir gibi belirleyemezsiniz. En düşük emekli maaşını 5.500 TL yaptık diye övünmeye utanmalısınız. Ülkeyi içinden çıkılamaz bir dar boğaza sokan siz değilmişsiniz gibi bir de bu komik rakamlar üzerinden hala kendinize rant sağlamaya çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“SOYGUN YAPILIYOR”

Zam oranlarındaki artışlara da değinen Başkan Mısırlıoğlu, “Bu gün bu ülkede 32’li tuvalet kağıdı, 5 litre Ayçiçek yağı, 2 kilogram çay 180 TL ise bu zam oranını açıklarken utanmalısınız. Bakın bu saydıklarımın hepsi ayrı ayrı 180 TL… Hepsinden 1’er tane alsa bir vatandaş 540 TL ödeyecek. Bugün bir evin en temel ihtiyaçlarını alacak olsan bir markete girsen tek seferde 3 bin TL harcama yapmak zorundasın. 3 bin TL markete veren emekli kirasını, faturasını nasıl ödesin? Kira diyorum dikkat ettiyseniz. Çünkü şimdiki emekli maaşları ile artık ev alınamıyor. İnsanlar eskiden emekli olayım rahatıma bakayım diye düşünürken artık son nefesine kadar çalışmak zorunda hissediyor. Çünkü geçinemeyecek biliyor. Sanmayın ki şimdi yaşa takılıp emekli olmayı bekleyenler emekli olduktan sonra çalışmayacak… hepsi çalışmaya devam edecek. Çünkü verilen ikramiyeler bir ev almaya, kalan ömrünü rahatça yaşamaya yetmeyecek. 2kişinin yaşadığı bir evde elektrik faturası 350 -400 TL geliyor artık. Doğalgaz faturası 1.000 TL geldiği halde kimse ısınamıyor. Ülkemizde ne yazık ki resmen soygun yapılıyor. En acısı da ne biliyor musunuz? İşçinin, emekçinin üzerinden soygun yapılıyor. Yiyenlere, kemirenlere, sömürenlere selam olsun!” dedi.

Editör: TE Bilisim