Toplantıda Başkan Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Başkan Ertaş AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin 80 yılda yapılamayanlara 20 yılda yaptık sözlerini eleştirdi. Başkan Ertaş: “Haseki Başkan doğru söyledi. 80 yılda Afyon'a hiçbir iktidarın yapmadığı hiçbir iktidarın reva görmediği zulmü bize layık gördüler. 20 yılda Afyon'a neyimiz varsa elimizden alıp götürdünüz 20 yılda Afyonlu olarak sizden zam gördük. 20 yılda Afyonlu olarak hep mağdur olduk. Bir kalemiz var isterseniz onu da götürün.”

 “PAYLAŞILAN FOTOĞRAFLAR SULTANDAĞINA YAKIŞMADI”

Afyonkarahisar Valiliğinin Sultandağı hakkında paylaştıkları resimleri eleştiren Başkan Ertaş:“Sultandağı Afyonkarahisar ilimizin 17 ilçesinden bir tanesi insanların çalışkanlığı ve meyve bahçeleri kirazı, vişnesi ile ünlü bir ilçemiz. Resmi olarak Afyonkarahisar’a bağlı bir ilçemiz dahi olsa birçok ticaretini  Akşehir ilçesinden sağlıyor. Sayın valimiz geçtiğimiz hafta Sultandağı ilçemizi ziyaret etti. Okul ziyaretlerinde bulundu karne dağıttı kadınlarımızla sohbet etti. Ziyaret sonrasında Afyonkarahisar valiliğimiz resmi sitesinde kırca ve Karapınar köylerine ait yıkık dökük ev resimleri kapısı penceresi olmayan hane resimleri paylaşıldı. Bizler bunları görünce 20 yıllık AKP iktidarının belediyecilik anlayışı bu mudur diye kendimize sorduk. Daha düne kadar AKP milletvekilleri Sultandağına bağlı Dereçine kasabamızdan dünyaya kiraz ihraç ediyoruz diye övünüyorlardı. Sultandağı'nı Türkiye'nin en büyük en iyi meydanı yapılıyor demişlerdi sene 2022 yılı oldu bitecek demişlerdi daha biz doğru dürüst bir meydan göremedik” dedi.

“SULTANDAĞI HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEK”

Başkan Ertaş: “Afyonkarahisar eski Valisi Gökmen Çiçek'in zamanında başlatılan gençlere yönelik yapılacak çalışmalar ne alemde hiçbir akıbeti belli değil. Gelecek Partisi olarak Sultandağlılardan ilçenin son durumu hakkında bilgiler aldık. Geçen sene kiraz para etmedi. Üretici meyve bahçelerimizi suladık ama sulama kooperatifine su paramızı ödeyemedik. Ödeyenlerde bankadan kredi çekerek ödedi dediler. Çiftçi mahsulümüz para etmedi. İlaç parasına yetişemiyoruz mazot pahalı bahçelerimizi süremiyoruz. işçi ücretleri aldı başını gidiyor ne yapacağımızı şaşırdık biz de şimdi bahçemizi satmaya karar verdik dediler. Devlet Ana kadınana vasfını almış halkı ile kucaklaşmış olmasına rağmen valimizin vatandaşa el uzatmasından vazgeçtik. Afyon Sultandağı’na yakışmayan bu görüntüleri valilikte neden yayınladı. Turizm için her hemşerimizin seferber olduğu böyle bir günde neden bu fotoğraflar siteye yüklendi. Afyon'a yakışmadı Gelecek Partisi olarak Sultandağı ilçemizin yanındayız. Bundan sonra gelecek partisi iktidarında dertler bitecek Sultandağı hak ettiği değeri görecek” ifadelerini kullandı.

“20 YILDIR AFYONKARAHİSAR MAGDUR OLUYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin sözlerini de eleştiren Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş: “AK partili dostlar Gelecek Partisi olarak alkışlamayın hesap sorun diyoruz geçtiğimiz hafta Afyon AKP teşkilatı Gönül alma bahanesiyle eski AKP’deki yol arkadaşlarını davet etti AK parti Afyonkarahisar teşkilatı eski üyelerden medet bekler oldu denize düşen yılana sarılır hesabı unuttukları eski dostlardan medet umuyorlar. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de katıldı. Yapılan konuşma ve verilen mesajlar çok manidar. Sayın Özhaseki 80 yılda yapılamayanlara 20 yılda yaptık dedi. Gelecek partisi olarak AKP'li kardeşlerimizin yapılanları alkışlamalarını garip karşıladık. Keşke hesap sorabilselerdi ama onların sormadığı hesabı biz soruyoruz. Haseki başkan doğru söyledi.80 yılda Afyon'a hiçbir iktidarın yapmadığı hiçbir iktidarın reva görmediği zulmü bize layık gördüler. 20 yılda Afyon'a neyimiz varsa elimizden alıp götürdünüz 20 yılda Afyonlu olarak sizden zam gördük.20 yılda Afyonlu olarak hep mağdur olduk. Bir kalemiz var isterseniz onu da götürün” diye konuştu.

“SEKA KAGIT FABRİKASINI SİZ SATTINIZ”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş: “Gelecek partisi olarak biz söyleyelim 20 yılda Afyon'da neyimiz var alıp götürdünüz. SEKA gibi yüzlerce ailenin ekmek parası kazandığı fabrikayı sattınız yok oldu. Et balık, süt kurumu, tiftik yapacağı fabrikası şimdi Afyon'da yok oldu. Şeker Türk Telekom çimento satıldı. Eber Gölü’nün toprağı bile satıldı. Akşehir Göle yok oldu. AK partili Afyonlu kardeşlerim başınıza dik tutun 80 yılda yapılmayanları 20 yılda yaptık diyorsunuz yapmayın sayın başkan bu sattıklarınızı yok ettiklerinizi göreceksiniz. Gelecek yakında gelecek sizin sattıklarınızı biz yapacağız. Âmâ bu yapılanları Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız unutmayacaktır” dedi.

“AK PARTİ OLARAK SİZ VAAT EDİN BİZ YAPALIM”

“AK Parti olarak siz vaat edin Gelecek Partisi olarak biz yapalım” diyen Ertaş, “2022 yılının son ayında iktidarın Afyon milletvekilleri Afyon'a özel yetenekli çocuklar için okul açacaklarını duyurdu. 2023 yılında gelecek partisi olarak diyoruz ki Afyon hizmete muhtaç yapılanı görmek isteriz. Vaat edenlerin yapılmasını isteriz seçim zamanı yapacağız edeceğiz sözlerini Afyonlunun karnı tok. Yapacaksın ortaya koyacaksın biz de sizi alkışlayacağız. Bakınız kendi ifadenizi aynen naklediyorum mevzuat eksikliği var bununla ilgili milli eğitim camiasında işi bilen insanlarla mevzuat çalışması yapıldı. Gerekirse meclise sevk edeceğiz. Sizin ifadeniz aynen bu şekilde mevzuatı olmayan kanunu kitabı olmayan bir okul için Afyon'a Müjde vermeyin. Seçim öncesi algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Arkasında bunu devletimiz yapar diyorsunuz. Ne diyorsunuz inşallah el birliği ile bu okulu yapmaya çalışacağız sayın vekilim siz de biliyorsunuz Afyon'da biliyor iktidarın bir okul bile yapamayacağını bunun için diyoruz siz müjdeyi verin Gelecek Partisi olarak kanunu da çıkarız okulda yaparız” ifadelerini kullandı.

“YETER ARTIK SÖZ MİLLETİN”

Başkan Ertaş: “Yeter söz milletin gelecek partisinin zaferi olacak. Erken seçim reddeden iktidar ve küçük ortakları seçim zamanında olacak sözlerini unuttu şimdi de 14 Mayıs 2023 tarihinden bahseder oldular. iktidar bir algı ile 14 Mayıs 1950'de tek parti rejimine karşı demokrat Parti'nin kazandığı demokrasi zaferini kendisi için kullanmaya çalışıyor. AKP Kendi kadrolarını bile harcayarak geldiği bu noktada Türkiye'yi tek adam rejimine soktu millete adeta yok saydı demokrasinin denge ve denetim mekanizmaları tamamen devre dışı bırakılarak işlevsiz hale geldi tek adam rejiminde seçim yarışı 20 yıldır değişmeyen haksız rekabet ortamında yapılacak. 20 yıllık iktidar kaybetmemek için tehdit ve baskı operasyonlarını devam ediyor. Bir yandan da bol keseden seçim rüşveti dağıtılıyor. Zamlardan mı bu tehditlerden bıkan bu aziz millet iktidara ders vermek için sabırla sandığa gitmeyi bekliyor. Şimdi tarih ne olursa olsun iktidar ve küçük ortaklarını bu millet cevabını sandıkta verecektir” dedi.  >>ODAK HABER MERKEZİ