AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya’nın büyük önem verdiği Gazetemiz Kurucusu Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Güzbey’in Kanal 3’te gerçekleştirdiği canlı yayınlarda sık sık gündeme getirdiği Manda Barınağı Afyonkarahisar’a kazandırılıyor. Milletvekili Özkaya’nın yoğun çalışmaları sonrasında ise ilimize Manda Barınağı yapılması için gerekli olan 30 milyon TL’lik ödenek ayrılırken 3 milyon TL’si ilimize aktarıldı. Manda Barınağı yapılması için yüzde 10 ödeneğin hazır olması gerekiyordu. Bu yüzde 10 ödenek ayrılırken ihalenin kısa sürede yapılması planlanıyor.

İLİMİZE HAYIRLI OLSUN

1 837 metrekare kapalı, 1 480 açık alan, 210 metrekare gezinti alanı olmak üzere inşa edilecek olan Manda Barınağı 160 manda kapasiteli olacak. Müjdeyi sosyal medya hesaplarından duyuran AK Parti İlimiz Milletvekili Ali Özkaya, “Bir Sözümüzü daha yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. AKÜ Manda Barınağı projesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yatırım programına alınarak, 30 Milyon Liralık yatırım bedelinin 3 Milyon Liralık ihale bedeli ödeneği gönderildi. Bu önemli tesisin ilimize, sektöre ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ediyoru. İlimize ve sektöre hayırlı olsun” 

Proje Başlığı: Anadolu Mandası Yetiştiriciliğine Uygun Ahır Planı
 
Materyal ve Metot: Bu çalışmanın materyalini Veteriner Fakültesi çiftliğine ait olan arazi ve üzerine yapılacak olan ahır planı oluşturmaktadır. Ahırın dizaynı tamamen Anadolu mandasının fizyolojik, morfolojik ve sosyolojik yapısı düşünülerek oluşturulmuştur. İlgili plan 1837 m2 kapalı alana ve bir adet gençler ve erişkinlerin çıkarıldığı 1480 m2 ve bir adet de malaklara ait 210 m2 gezinti alanına (avlu) olmak üzere toplam 3527 m2 alan üzerine oturan bir yapıdır. Bu alan içerisinde 80 baş anaç ve malakları ve 3 baş boğa olmak üzere toplam 163 baş hayvanın yetiştirileceği şekilde dizayn edilmiştir. >>ODAK HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilisim