Afyon Şuhut güzergahında yer alan ağır taşıtlar tarafından yoğun olarak kullanılan, günlük trafik akışının rahatlatmak ve şehir ekonomisine katkı sağlamak için 2021 Mayıs ayında yapımına başlanan Afyonkarahisar-Şuhut yolundaki duble karayolu yol yapım çalışmalarında sona gelindi.  Tamamlanan çalışmalar neticesinde yol sürücülere güvenli ve konforlu seyahat imkanı sunarak, seyahat süresinde kısalma, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak. Bölge turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak olan yol, ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirmesi hedefleniyor.

TARİH BELLİ OLDU

2021 Mayıs ayında yapımına başlanan Şuhut- Afyon Duble Karayolu yapım çalışmalarını yakından takip ederek incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyon’un ulaşım ağını güçlendirecek her projeye özen gösterdiklerini söyleyerek ulaşımın önemini vurgulamıştı.

EGE VE AKDENİZ’İ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan seyahat süresini 45 dakikadan 10 dakikaya indirerek Ege’nin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyan 2 bin 640 metrelik tünel ve 32 kilometrelik Denizli çevre yolu ve Honaz Tüneli bugün gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Adil Karaismailoğlu, Şuhut-Afyon arasında yapımı tamamlanan Duble Karayolu için de açılış tarihi verdi. Bakan Karaismailoğlu bölge adına çok önemli bir yol olduğunu söyleyerek Şuhut Afyon-Duble Karayolu’nun 2 Şubat Perşembe günü açılacağı müjdesini verdi. ODAKHABER: BETÜL ÖZDEMİR

Editör: TE Bilisim