Konya'da cep telefonlarına bir banka adıyla 'Hesabınıza para geldi' mesajı gönderip, tıklanan link aracılığıyla o kişilerin banka hesap bilgilerini ele geçirerek yaklaşık 60 milyon liralık vurgun yapan çeteye düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.Konya merkezli Afyonkarahisar, Aydın, İstanbul ve Trabzon’da düzenlenen operasyonla ‘RichieRich’ lakaplı 22 yaşındaki çete lideri Afyonkarahisar’da dolandırıcılık yaparken Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

 

10 KİŞİ TUTUKLANDI 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, vatandaşların telefonlarına gönderilen sahte mesajlardaki linklere tıklayarak dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, şüpheliler hakkında "bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçlarından soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 6 aylık takibin ardından Konya merkezli 5 ilde belirlenen adreslere düzenlenen ve "RichieRich" adı verilen operasyonda, 22 yaşındaki örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan örgüt elebaşının da aralarında bulunduğu 10'u tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.17 yaşından beri internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlenen örgüt elebaşının elde ettiği haksız kazançla lüks bir hayat sürdüğü ortaya çıktı.

DOLANDIRIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile görüşen ODAK Haber Merkezi ayrıntılı bilgilere ulaştı. Müdür Dinç, ODAK’a yaptığı açıklamada, “Uzun bir süredir takibimizde olan çeteye yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdik. Çete lideri olan şahıs Maserati, Porsche gibi lüks araçlarla geziyor, lüks otellerde yaşıyordu. Çete lideri Afyonkarahisar’da bir tabela şirketi kurmuş. Burada herhangi bir iş veya işlem yapılmıyor. Sadece dolandırıcılık faaliyetleri yürütülüyordu. Dolandırıcılık yaptığı bilgisayarın açık olması bizi daha önemli bilgilere götürecektir. Bilgisayardan tüm kayıtlara ulaştık. Operasyonun en önemli kısımlarından birisi de bu oldu. Daha fazla kişinin dolandırılması önlenmiş oldu. Çete liderinin yakalandığı Afyonkarahisar’da Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğümüzün destekleriyle güzel bir operasyona imza atıldı. Biz artık internet dünyasının daha karanlık dünyasına gireceğiz” dedi.

AFYONKARAHİSAR’DA 3 GÖZALTI

Operasyonun en önemli ayaklarından birisinin gerçekleştiği Afyonkarahisar’da ise 3 kişi gözaltına alındı. Afyon’da yapılan operasyonda çete lideri HYDRA (Dashboard isimli zararlı yazılım paneli) isimli program aktif haldeyken suçüstü yakalandı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ODAK’ayaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar’da dolandırıcılık operasyonu kapsamında yapılan baskında çete lideri ile birlikte toplam 3 kişiyi gözaltına aldık. Soruşturmayı Konya Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğün için şahısları Konya İl Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettik” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim