İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun ve beraberindeki partililer Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFHAYKO) yönetimini ziyaret ederek, bir süre görüştü. Olgun, İYİ Parti iktidarında özellikle sokak hayvanları konusunda her türlü düzenleme yapılarak, her kesimin elini taşın altına koyması sağlanacağını söyledi. Sokak hayvanlarının yapılan Hayvan Barınaklarında toplanmasının ve bakamının üstlenmesinin Belediyelerin asli görevin olduğunu ancak bazı belediyelere yük teşkil ettiğini dile getiren İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, kurumların dayanışma içerisinde bu yükün altında kalkılabileceğinin altını çizdi.

YAŞAM HAKLARI VAR

Olgun; “İnsanoğlu var olduğu günden bugüne hayvanlar da olmuş ve birlikte yaşamış hatta hayvanları kullanarak kendi yükünü azaltmıştır. Dolayısıyla hayvanlar insanlar için olmazsa olmazların başında gelir. Bugün şehir merkezlerinde tehlike olarak görülen sokak hayvanları, köy yerlerinde insanlarımızın bir numaralı yardımcısı durumunda. Onların da yaşam hakları var. Onların da duyguları var. Biz İYİ Parti olarak bu konuda da gereken ön çalışmalarımızı yaptık ve iktidarımızda bu sorun gibi görünen sokak hayvanları sorununu kökten çözüme kavuşturacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. İYİ Parti iktidarında kurumların ortak çalışma alanları oluşturularak, sokak hayvanları konusunda görev dağılımı yapılacağını belirten Av. Hakan Şeref Olgun; “Bu konuda valilikler, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Belediyeler ve Üniversitelerin Veterinerlik fakültelerinin ortaklaşa bir çalışma alanı oluşturacağız. Yükü dağıttığımız zaman bu sorunumuz da ortadan kalkacaktır. Böyle bir durumda insanlarımız da hayvanlarımız da huzur içinde bir hayat sürecektir. Bunda kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Afyonkarahisar Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (AFHAYKO) Başkanı Ramazan Keskin’den dernek çalışmaları ve derneğin karşılaştığı sıkıntılar hakkında da bilgiler alan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, derneğin gönüllü üyesi olmaya ve her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi. >>ODAK HABER MERKEZİ