Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan araştırmalar sonucunda, "AFYONKARAHİSAR SİBER GÜVENLİK ŞUBESİ” adı altında Afyonkartahisar’da faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşların cihazlarına Zararlı Yazılım yüklemek suretiyle yanıltıcı ve aldatıcı mesajlar atıldığı, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün ismi kullanılarak Oltalama/Phishing yöntemiyle, vatandaşlara atılan mesajlarla akıllı cihazlarına erişim sağlanmaya çalışıldığı tespit edilmiş, konuyla ilgili olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla soruşturma başlatılmıştır.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMASIN

Herhangi bir vatandaşın mağdur olmaması adına gelen arama ve mesajlara cevap verilmemesi, herhangi bir dosyaya tıklama yapılarak indirme işleminin yapılmaması, tıklama yapan vatandaşların da Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne adli müracaatta bulunması gerekmektedir.

İLETİŞİM KAYNAKLARI

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün vatandaşlarla iletişim sağlanmasında, resmi iletişim kaynakları olan 112 Acil Çağrı Hattı, 0272 213 80 (21-22-23-24-25) numaralı hatlar ve [email protected] resmi e-posta adresi kullanılmakta olup Whatsapp vb. uygulamalardan iletişim kurulmamaktadır. >>FADİME ÖZKARAN

 

Editör: TE Bilisim