İl ekonomisinde marka değeri taşıyan alanlarda söz sahibi kurumlardan, iş insanlarından ve uzman akademisyenlerden oluşturulan danışma kurulunun bir araya geldiği sektör toplantılarının ilki, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik başkanlığında icra edilen ve AFLORA ürünlerinin de tanıtıldığı toplantıda, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, MÜSİAD Şube Başkanı Ercan İşlek ve yetkililer hazır bulundu.

Afyonkarahisar’da farklı alanlarda sürdürülecek sektörsel toplantılar ile yerel paydaşların ve üreticilerin bilgi altyapısının güçlendirilmesi, ilgili sektörlerde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, alanda çalışmak isteyen akademisyenler ve kamu kurumları için yol haritası oluşturulması hedefleniyor. Toplantılar sonrasında sektörlere dair analiz ve raporların hazırlanması ve bu raporlar doğrultusunda yerel ve ulusal politikalar üretilmesi planlanıyor. >>ODAK HABER MERKEZİ