Nereden nereye geldik

Özel Park Hastanesi Afyonkarahisar’dan sonra Konya’nın Akşehir İlçesinde de dev bir hastane aştı. Akıllı teknoloji ile donatılan hastanenin açılışına katılan Bakan Eroğlu, geçmiş yıllardan örnek verdi ve ekledi; “Doktordan sıra alabilmek için kilometrelerce sıra beklemekten nerelere geldik” dedi.

Özel Park Hayat Hastanesi Akşehir’de dünden itibaren hizmet vermeye başladı. Geniş bir katılımın olduğu açılışa katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Türkiye’nin Sağlık alanında çağ atladığını söyledi. Konuşmasına, “Özel Park Hayat Hastanemiz şifaya vesile olsun” diye başlayan Bakan Eroğlu, ülkemizin sağlık alanında muazzam bir mesafe kat ettiğini söyledi. Bakan Eroğlu, “Bir doktordan sıra almak için kilometrelerce bekleyen vatandaşlarımız vardı. Şimdi özel hastaneler hemen yanı başımızda. Sağlıkta nereden nereye geldik” dedi.

Sağlık Bakanı ile görüştü

Konuşması sırasında Bursa’da bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nu arayan Bakan Eroğlu, telefonunun hoparlörünü açarak mikrofona tuttu. Özel Park Hayat Hastanesi’nin Akşehir’e hayırlı, uğurlu, şifa olmasını temenni eden Bakan Müezinoğlu, “Böylesine güzel ve teknolojik bir hastanenin Akşehir’de himete açılmasından dolayı son derece mutluyum. Hayırlı şifalı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.  Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı ise Park Hastaneleri yerine Özel Park Hayat ismini kullanmaya başlayacaklarını söyledi. 

Şifaya vesile olsun

Özel Park Hastanesi dün düzenlenen tören ile Konya’nın Akşehir ilçesinde ki akılı hastanesini hizmete açtı. Hastanenin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Hastanemiz bölgemize şifa olsun.  Son derece modern inşaa edilen hastanemizin hayırlı olmasını temenni ederim”

Sağlık ve eğitim alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Park Şirketler Grup yönetimi Konya’nın Akşehir İlçesinde dev bir yatırıma daha imza attı. Bölgenin en iyi hastanelerinden birisi Park Grup Yönetimi tarafından dün açılarak hizmet vermeye başladı. Akşehir’de gerçekleşen açılışa orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Valisi Mustafa Baloğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Gazeteciler cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Afyonkarahisarlı işadamları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve belediye başkanları katıldı.

Akıllı teknoloji ile donatıldı

Törenin açılış konuşmasını yapan Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, 5 yıllık bir süreç sonrası hastaneyi hizmete açtıklarını söyledi. Konuşmasında hastane hakkında bilgiler veren Arabacı, “Nasrettin Hoca Dünya’nın merkezi Akşehir demiştir. Bizde Dünyanın merkezine son derece modern bir hastane açmış bulunuyoruz. Hastanemiz 13 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Şu anda 103 yatak kapasiteli olan hastanemiz akıllı teknoloji ile donatılmıştır. A sınıfı hastanemizde 14 yeni doğan olmak toplamda 38 yoğun bakım ünitesi bulunmakta. 4 ameliyathane ve 11 branşta 16 hekimimizle hizmet vermeye başladık. Yakın bir süre sonra ise 18 branş ve 28 hekime çıkmayı planlıyoruz” dedi.

1 yılda 400 bin poliklinik

Park Grup hakkında da bilgiler veren Dr. Arabacı, “Şu anda 2 hastane, 2 okul ve bir tıp merkezimizde toplam 740 çalışanımız bulunmakta. Akşehir’de açtığımız hastane ile toplam 239 yatak kapasitesine ulaştık. Her yıl 280 bin poliklinik yapıyoruz. Bu hastanemizle birlikte 1 yıl içerisinde 400 bin poliklinik yapmayı planlıyoruz. Hastanemizin Akşehir’in ticari ve sosyal hayatına katkı sunmasını bekliyoruz. Şu anda Akşehir ve çevresinin 400 bine yakın nüfusu bulunmakta” dedi. Hastanelerin büyük sorumluluklar taşıdığını da sözlerine ekleyen Arabacı, “Sağlık yüksek sorumluluk ister. Bizim mesleğimiz hata götürmez. Hastanemizde en kaliteli hizmeti sunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Güzel bölgenin güzel insanlarına hizmet etmek için buradayız” dedi.

Özel Park Hayat oluyor

Park Hastanelerinin yakın bir süre sonra isminin değişeceğini de sözlerine ekleyen Enis Arabacı, “Şu anda Park ismi bir çok yerde kullanılmaya başladı. Yönetim olarak aldığımız karar doğrultusunda grubumuzun ismini Park Hayat olarak yakın bir süre sonra değiştireceğiz” dedi. Konuşmasını teşekkür ederek tamamlayan Arabacı, “Bu zamana kadar bize büyük destek olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, Konya Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e, Akşephir ilçe bürokrasisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Büyük boşluğu dolduracaktır

Daha sonra kürsüye gelen Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, sağlık alanında Akşehir’in büyük bir çığır atladığını ve güzel işlerin yapıldığını söyledi. Milletvekili Baloğlu, Akşehir Devlet Hastanesini yakın bir süre önce yeni yerine taşıdıklarını söyleyerek, “Şimdide Özel Park Hayat Hastanesini Akşehir’imize kazandırdık. Yönetim kurulu başta olmak üzere tüm hekimlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Özel Park Hayat Hastanesi ilçemizde büyük bir boşluğu dolduracaktır. 1989 yılından itibaren hekim olarak görev yaptığını söyleyen Milletvekili Baloğlu, 2000’li yılların başlarında yaşanan sıkıntıların artık kalmadığını söyledi. Milletvekili Baloğlu vatandaşların bir reçete yazdırmak için saatlerce kuyruk beklediğini artık bu günlerin yaşanmadığını söyledi.

Saatlerce kuyruk beklerdik

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye gelen Konya Valisi Muammer Erol, Park Haya Hastanesinin Akşehir’e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuşmasına, “Hastanemiz şifalara vesile hayırlı olsun” diyerek başladı. İstanbul’da İSKİ Genel Müdür iken başından geçen bir olayı anlatan Bakan Eroğlu, “Ben İSKİ Genel müdürü iken sabah saat 06.00’da yola çıkar işime giderdim. Okmeydanı Hastanesinin önünde sürekli kilometrelerce kuyruk olurdu. Bu vatandaşlarımız muayene olmak için saatlerce beklerlerdi”

Sağlık Bakanı ile görüştü

“Nereden nereye geldik” diye devam eden Bakan Eroğlu, “Park Hayat Akşehir Hastanesi ile artık insanlarımız büyük şehirlere gitmek zorunda kalmayacakla. Diğer ilçe ve illerden vatandaşlarımız buraya gelecekler. En geri kalmış sağlık sisteminden nerelere geldiğimizi herkes görüyor. Eskiden 63 liraya alınan ilacı vatandaşlarımız şu anda 9,5 liraya alabiliyor. Ben dünyayı gezen bir kişi olarak herşeyi gördüm ve biliyorum. Sağlık sistemimiz şu anda çok ama çok iyi” dedi. Orman ve Şu İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşması sırasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu telefonla aradı. Telefonun hoparlörünü açan Bakan Eroğlu, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun konuşmasını mikrofona verdi. Bakan Müezzinoğlu ise Akşehir Özel Park Hayat Hastanesi’nin bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti. Hastanenin açılışı ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun dualarıyla yapıldı.

Editör: TE Bilisim