Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’ın Marmara’nın, Karadeniz’in, Akdeniz’in ve ülkenin batısından Doğu ve Güneydoğusuna uzanan tüm güzergahlarının kavşak noktası olduğunu söyleyerek, “Termalin, sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin şehri Afyonkarahisarımızın merkeziyle Şuhut İlçemizi buluşturan 22 kilometrelik bölünmüş yolun hayırlı olmasını diliyorum. Bu yol projesinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Bölünmüş yolumuzu tamamladığımız bölgemizdeki trafik inşallah artık daha konforlu hızlı güvenli bir şekilde işleyecek. Bundan sonra şehir merkezi ile Şuhut arasındaki seyahat 27 dakika yerine 12 dakika sürecek. Yine bu proje ile vakitten 58,5 milyon lira, akaryakıttan 18 milyon lira tasarruf sağlayacak egzoz salımını yıllık 2 bin 200 ton azaltacağız. Kolaylaşan ulaşımı ile bu güzergahın büyüyün, gelişen kabuğuna sığmayan Afyonkarahisarımıza yeni bir nefes borusu olacağına inanıyorum” dedi.  


20 YILDA 29 BİN KİLOMETRE YOL YAPILDI


Açılışı yapılan karayolu ile 2023 yılında Türkiye’deki bölünmüş yol uzunluğununun 30 bin kilometreye çıkarmaya bir adım daha yaklaştıklarını ifade eden Başkan Erdoğan, “Bilindiği gibi hükümete geldiğimizde ülkemizin bölünmüş yol uzunluğu sadece 6 bin 100 kilometreydi. Biz 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaparak bu rakamı 29 bin kilometreye yaklaştırdık. Hamdolsun karayolu yatırımlarında pek az eksiğimizin kaldığı bir döneme kavuştuk. Sadece yüksek standartlı bölünmüş yol yapmakla kalmıyor diğer yollarımızın kalitesini de yükseltiyoruz. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla kolayca erişebilmesini sağlamaktır. Her yatırımımız gibi yol projelerimizin de ülkemize çok yönlü faydası var” diye konuştu. 


YOLLAR KEYİFLİ BİR HALE GELDİ


“Vatandaşlarımız bu yolları kullanarak sevdiklerine kolayca kavuşuyor tatillerini rahatça yapıyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yolcu ve yük taşımacılığı yapan ağır vasıta araçlarımız hem hızlı bir şekilde hemde çok fazla yıpranmaya maruz kalmadan gidecekleri yerlere varıyor. Avrupa ve Asya kıtalar arasındaki ulaşımı önce Yavuz Sultan Selim Köprüsüyle ardından asırlık hayalimiz olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile hızlandırdık. İster binek, ister ticari araçlar olsun tüm şoförlerimizin kabusu olan dağları tünellerle deldik. Geçilmez vadileri viyadükler ile birleştirdik. Azgın suları köprüler ile aştık. Bugün ülkemizde başka hiçbir etkinliğe ihtiyaç duymadan sadece yaptığımız yolları, tünelleri, viyadükleri ve köprüleri kullanarak bir yere gidip dönmek dahi tek başına bir keyif haline gelmiştir” dedi. 


ANLATTIKLARIMIZ HEPSİ ULAŞTIRMANIN KARAYOLU AYAĞI İLE İLGİLİDİR


Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Dikkat ederseniz anlattıklarımız hepsi ulaştırmanın karayolu ayağı ile ilgilidir. Hatta karayolunun da sadece bölünmüş yolundan söz ediyoruz. Bunlara birde otoyolları ilave etmemiz gerekiyor. Daha bunun şimdilik 1439 kilometreyi bulan hızlı ve yüksek hızlı demiryolu baştan aşağı yenilediğimiz konvasyonel hatları var. Daha bunun pek çok şehrimizde bakanlığımızca inşa edilip işletilen metroları, raylı sistemleri var. Daha bunun lojistik merkezleri, istikak hatları var. Daha bunun 57 ilimize yaygınlaştırdığımız havalimanları var. Daha bunun potansiyeli yüksek şehirlerimizde sürekli büyüttüğümüz yenilerini eklediğimiz yolcu ve kargo terminalleri var. Daha bunun açtığımız devasa ticaret limanları, konteynır limanları, yat limanları var.” 


YORGUNLUĞUMUZU ALMAYA YETİYOR


Türkiye’ye sadece ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirilen yatırım tutarının 200 milyar doları bulduğunu belirten Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu şekilde hayata geçirdiğimiz ulaştırma projelerimiz sayesinde 81 vilayetimizi yatırımla, istihdamla, üretimle ihracatla buluşturduk. Sadece fiziki altyapımızı güçlendirmekle kalmadık. Bu projelerimizle gönülleri ve kalpleri kavuşturduk. Ülkemizin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine kadar istisnasız her karışını kucaklayan bütün bu yatırımlarımız ile Cumhuriyet tarihinin en adil, hakkaniyetli, eşitlikçi siyasi, ekonomik, sosyal altyapısını kurduk. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, enerjiden sanayiye her alanda artık ülkemizin tüm fertleri hayallerini gerçekleştirebilecek imkana sahiptir. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde erkeği ve kadını ile genci ve yaşlısı ile her kesimden vatandaşımızın bu mümbit zemin üzerinde inşa ettikleri başarı hikayelerini duydukça gururlanıyoruz. Kimi fabrika kuran, kimi atölye açan kimi teknolojiye, kimi tarıma kimi hayvancılığa yönelen girişimcilerimiz ile buralarda çalışanların hayır dualarını işitmek tüm yorgunluğumuzu almaya yetiyor” dedi. 


HİZMETLERİ MİLLETİMİZİN HANESİNE YAZDIRDIK


“Ülkemize 20 yıldır eser ve hizmet siyaseti ile kazandırdığımız her yatırımı, her projeyi milletimizin hanesine yazdırdığımız her başarıyı Türkiye 100 yılının girizgahı, besmelesi olarak kabul ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi bu altyapı üzerinde ülkemizi dünyanın en büyük siyasi ve ekonomik güçlerinden biri haline getirmek için yeni bir hamleye hazırlanıyoruz. Türkiye 100 yılı adını verdiğimiz bu atılımı tıpkı 2023 hedeflerimiz gibi siyasi değil, milli bir vizyon olarak görüyoruz. Küresel sistemin kökünden sarsıldığı bir dönemde ülkemiz Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına böyle bir atılım ile girmeye hiç olmadığı kadar yakındır. Hiçbir istisna yapmadan 85 milyon vatandaşımın her birine diğer tüm ayırımları, farklılıkları rekabetleri bir kenara bırakarak bu milli vizyona sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Milli Mücadele Destanının yazılmasında Büyük Zafere ev sahipliği yaparak en kritik rolü üstlenen Afyonkarahisar’ın Türkiye 100 yılı destanında öncülüğünü kimseye kaptırmayacağını inanıyorum. Açılışını yaptığımız Afyonkarahisar-Şuhut yolunun bir kez daha şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum”  diye konuştu. >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim