Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyelerinin de bulunduğu Afyon-Şuhut Karayolu'nun açılış törenin de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşma gerçekleştirdi. 

KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK LAZIM

2023 Yılında da durmak yok yola devam diye Bakan Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye Yüzyılının altyapısını hazırlamak için liderliğinizde aralıksız çalışıyor, hizmetlerimize hergün bir yenisini ekliyoruz. Biliyoruz ki, devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım. 2023 yılında çok önemli projeleri tamamlayıp hizmete açtığımız Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir yıl olacaktır" dedi. 

11 KAT ARTTI

Türkiye'yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek ve vatandaşın hak ettiği yere taşınacağı projeleri, devlet akdi ile planlayarak dünyanın hizmetine sunulduğuna değinen Bakan Karaismailoğlu, "Yürüttüğümüz çalışmalarla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyütme stratejimize uygun bir biçimde hayata geçirdiğimiz ulaşım ve yatırım meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin önemli ulaşım yollarının merkezi konumunda bulunan Afyonkarahisar'ımız da, bu stratejimizin önemli bir parçası. Afyonkarahisar'da 20 yıl önce sadece 54 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 11 kattan fazla artırarak 592 kilometreye ulaştırmıştık. Bugün de huzurlarınız da 22 kilometre uzunluğunda ve 26 metre genişliğindeki Afyon-Şuhut Karayolu açılışını gerçekleştirerek bu önemli güzergahta yüksek standartlı bir ulaşım tesis etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızla satin kaplamalı olarak tek hizmet veren 22 kilometre uzunluğundaki tüm güzargah  bütümlüğü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol haline getirdik. Şuhut ilçesinin başta Afyonkarahisar olmak üzere bölgedeki merkezlere güvenli ve konforlu ulaşımını tesis etmiş olduk" ifadelerini kullandı.  

ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

Bakan Karaismailoğlu, 27 dakikalık Afyonkarahisar-Şuhut seyahat süresinin 12 dakikaya indirildi Afyon-Şuhut Karayolu Projesinin tarım, turizm ve sanayi faaaliyetleri kapsmaında Türkiye ve Afyonkarahisar'ın sosyoekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağina değindi.  

Bakan Karaismailoğlu, "Türkiye'nin aydınlık geleceği için yatırımlarımızla eser ve fırsat fırtınası estirmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle Afyon-Şuhut Karayolumuzda emek veren bütün çalışma arkadaşlarımızı yürekten teşekkür ediyorum. Afyon-Şuhut Karayolu'nun başta Afyonkarahisar ilimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim