16 Nisan 2019 Pazar günü Türk Sanat Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zekâi Tunca’nın konuk sanatçı olarak katıldığı konser ile sanatseverlerin karşısına çıktı. “Ömürlük Şarkılar & Şarkılarda Ömür” temasının işlendiği konserin ikinci bölümünde Zekâi Tunca kendi eserlerinden oluşan muhteşem bir repertuar ile Afyonkarahisarlı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Eke kardeşler söyledi

19 Nisan 2019 Çarşamba akşamı bu kez AKSAM Türk Halk Müziği İcra Topluluğu “Karacaoğlan Türküleri” temasıyla sanatseverlerle buluştu. Halk müziği kültürümüzün önemli değerlerinden olan Karacaoğlan’a ait eserlerin seslendirildiği konsere AKSAM Halk Oyunları Topluluğunun gösterileri de renk kattı. T.C. Kültür Bakanlığı sanatçılarından Müslüm & Mustafa EKE kardeşlerin konuk edildiği konserin ikinci bölümünde Türk Halk Müziğinin birbirinden eşsiz eserleri davetlilerin katılımıyla hep bir ağızdan seslendirildi.

Kültür sanat derneği

Konserlerden önce konuşan AKSAM Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur, Afyonkarahisar’ın en önemli kültür sanat derneği olan AKSAM’ın çalışmaları hakkında sanatseverleri bilgilendirdi. Yaz tatilinde de alanında uzman eğitmen kadrosu ile piyano, gitar, yan flüt, bağlama, ud, keman, ney gibi enstrümanların yanı sıra, rölyef, yağlıboya resim, zumba, konservatuvar ve güzel sanatlar liselerine hazırlık kursları gibi kursların devam edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim