Çocuğun yeri okuldur

Milletvekili Yurdunuseven, Mevsimlik Tarım İşçileri projesi kapsamında (METİP) yerinde inceleme yapmak ve sorunları dinlemek için çocuk işçiliğin en fazla görüldüğü illerden biri olan Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Üyesi İbrahim Yurdunuseven ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk İşçiliği ile mücadeleye özel bir önem atfetmekte olan komisyonumuz hem bu amaçla hem de Mevsimlik Tarım İşçileri projesi kapsamında (METİP) yerinde inceleme yapmak ve sorunları dinlemek için çocuk işçiliğin en fazla görüldüğü illerden biri olan Şanlıurfa'da yetkili kurumları ve aileleri İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyesi Milletvekillerimizle beraber dinledik. Komisyonumuz İnsan Haklarının kapsamına giren her yerde, yerinde ve dolaylı olarak incelemelerde bulunmaya devam edecektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızında bu konuda önemli çalışmaları bulunmakta ve bu çalışmaları geliştirmeye devam etmektedir”

FAALİYETLER SÜRÜYOR

2005-2015 Yıllarını kapsayan "Çocuk İşçiliğin Önlenmesi için Zamana Bağlı Ulusal Politika ve Program Çerçevesi" hazırlanmış ve uygulanmış, bu program daha sonra 2017-2023 dönemini kapsayacak şekilde uyarlanmış ve uygulanmaya konmuştur. TÜİK verilerine göre Çocuk işçi sayısı her yıl daha da azalırken Çocuklarımızın eğitim öğretime katılma oranı artmaktadır. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Muhterem Hanımefendi Emine Erdoğan'ın da söylediği gibi; ‘Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrika, ne de dağdır. Çocuğun yeri okuldur’ Bulundukları illerden diğer illere aileleri ile birlikte giden çocuklarımız ve vatandaşlarımızın sorunlarını tespit ve giderilmesi amacıyla Mevsimlik Tarım İşçileri projemiz (METİP) ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.”