“Avrupa Spor Haftası” kutlanıyor

Her yıl Eylül ayında düzenlenen “Avrupa Spor Haftası” tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kocatepe Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinliklere Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, şube müdürleri, antrenör ve sporcular katıldı.

Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm Sahası’nda düzenlenen etkinlikler sonrası bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şunları söyledi; “Bildiğiniz üzere bugün Avrupa Spor Haftası’nı kutluyoruz. Biz geçtiğimiz yıllarda Amatör Spor Haftası adı altında spora dikkat çekmek, spora özendirmek, sporun faydalarını anlatmak, sporcuya destek vermek gibi belli başlı başlıkları işlemek için etkinlikler düzenliyorduk. Avrupa Spor Haftası ise AB ülkelerinin kutlamış olduğu bir hafta spor haftası. Tabi biz AB’ye üye değiliz, ama adayız. Avrupa Birliği de Türkiye’nin bu hassasiyetini gündem yaptı. Türkiye, Avrupa Spor Haftası’nı mükemmel kutluyor diye yorumlar yapıldı. AB’den böyle bir övgü gelince Türkiye geneline yayıldı. Bugün 10.30’da tüm illerde etkinlikler başladı. Covid süreci nedeniyle, bu etkinliğe sporcular gelir mi diye korkuyorduk”

SAHALARI ÖZLEDİLER

“Sanırım onlar da sahaları özlediler. Herkes katıldı. Bizler de tedbirleri aldık” diyen Dereci, “ Bir sporcu 3 gün spor yapmazsa sporcu etkisi kaybolur. Bu sporcular 3 aydır spor yapamıyor. Biz de diyoruz ki normalleşmeye dönelim, sporumuzu yapalım, tedbirlerimizi alalım. Gençlik ve Spor Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da bahsettiği gibi. Sayın valimizin de her programda bahsettiği gibi mesafe, maske, hijyen çok önemli. Bunlara da dikkat etmeye çalışıyoruz. Antrenörlerimiz de sporcularımızı uyarıyor. Artık yavaş yavaş normale dönmemiz gerekiyor. Avrupa ciddi manada spor yapıyor. Biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Herkesi yüzme havuzlarımıza, spor salonlarımıza, atletizm sahalarımıza davet ediyoruz. Atletizm sahalarımızın ışıkları her akşam açık. İnsanlarımız her akşam burada spor yapabilirler. Spor yapmazlarsa sağlıklı kalamayabilirler. Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Spor onların en büyük aşkı olsun.” Avrupa Spor Haftası, Atletizm Sahası’ndaki yürüyüşün ardından çeşitli etkinliklerde devam etti.

Editör: TE Bilisim