Sporun nabzı Kanal 3’te

Kanal 3’ün ekran klasiği Spor 3 programı yeni sezona bomba gibi bir başlangıç yaptı. Kadir Kaplan’ın hazırlayıp sunduğu programda ING Basketbol Süper Ligi, AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi, misli.com 2. Lig, Amatör Ligler ve amatör sporlar masaya yatırıldı.

Programın açılışında misli.com 2. Lig 2. hafta açılış maçında Amedspor’u 4-1 mağlup eden Hekimoğlu Trabzon takımının Teknik Direktörü Alper Avcı programa telefonla bağlanarak 2019-2020 sezonunu ve play-off sürecini değerlendirdi. Avcı “Geçen sezon 2. Lig’de ilk senemizdi. Sezonun 7. haftasından sonra 19 maçta 17 galibiyet alarak play-off’u yakaladık. Salgın nedeniyle araya giren süre bizim için sağlıklı olmadı. Ritmimizi bulmuşken kaybettik. Tek maç üzerinden, temmuz ayında bir müsabaka oynadık. Farklı olabilirdi ama sağlıklı bir durum yoktu.” ifadelerini kullandı. Başarılı teknik adam muhtemel play-off adaylarını da; Manisa, Sancaktepe, Afyonspor, Kocaelispor ve Çorumspor olarak nitelendirdi. Programın stüdyo konuğu Bolvadin Belediyespor Teknik Direktörü Ünsal Yaşar oldu. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Kırmızı-Siyahlılar’da heyecanlı bekleyiş sürüyor. TFF, amatör liglerin ne zaman başlayacağı konusunda kararın ekim ayında verileceğini açıkladı. Daha önce Galatasaray altyapısını da çalıştıran Teknik Direktör Yaşar, “Oyuncuların hayatlarını devam ettirebilmeleri için futbol oynayarak para kazanmaları lazım. Kulüp olarak liglerin başlamasını bekliyoruz. Yetkililerin maçları oynatmak istediği bilgisini alıyoruz. Oynatmak adına da uygun bir ortam düşünüyorlar. Ben yakın bir zamanda başlayacağını düşünüyorum.” dedi.

AFYONSPOR KONUŞULDU

Programa telefonla bağlanan Megabirlik Medya Temsilcisi Mehmet Emin Güzbey, Afjet Afyonspor’un eski başkanlarından Salim Pancar ile yaptığı görüşmeyi izleyicilere aktardı. Güzbey, “Afyonspor’un en sıkıntılı zamanlarında takıma ciddi yatırımlar yapan ve destek veren bir isim Salim Pancar. Geçtiğimiz hafta içerisinde bir sohbetimiz oldu Salim Pancar’la. Afyonspor’un durumunu konuştuk. Bilindiği gibi her yıl parasal problemler gündeme geliyor. Bunların olmaması için, takımın kendi ayakları üzerinde durabilmesi lazım. Her yıl iş adamlarından para dilenmek ve resmi destek aramakla bu işin olmayacağını kendisi de söyledi. Çözüm, Afyonspor’un anonim şirket olması dedi. ‘Bu olursa sen başkanlığa var mısın?’ dedim. ‘Varım’ dedi. Vali Bey de bu projeye sıcak bakıyor. Sanıyorum Valimiz ve Belediye Başkanımız kalıcı bir çözüm bulacaktır. İş adamlarımız da destek olacaktır.” açıklamasını yaptı. TFF 2. Lig’in şampiyonluk adaylarından Kocaelispor’u çalıştıran Selahattin Dinçel, hafta içerisinde şok bir şekilde istifa etmişti. Programa telefon bağlantısı ile katılan Dinçel, istifasına fikir ayrılıklarının neden olduğunu açıkladı. Ayrıca program süresince İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda Raşit Sert ile canlı telefon bağlantısı kurularak Sarıyer-Afjet Afyonspor maçının önemli pozisyonları da sporseverlere aktarıldı.