EFELER LİGİ’NDE VİRÜS ALARMI

AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nde Sorgun Belediyespor ve Afyon Belediye Yüntaş’tan sonra Bingöl ekibi Solhanspor ve Tokat Belediye Plevnespor’da da bazı oyuncuların koronavirüs testi pozitif çıktı

 

Efeler Ligi takımlarından Bingöl Solhanspor’da 4 oyuncunun Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı, Galatasaray ve Afyon maçları ertelendi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) AXA Sigorta Efeler Ligi takımlarından Bingöl Solhanspor, 4 oyuncusunun Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Bingöl Solhanspor Kulübü tarafından yapılan açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle düzenli olarak test yapan takımımızda 4 pozitif vakaya rastlanmıştır. Tüm takım izolasyon kurallarına uymakta olup Galatasaray ve Afyon müsabakalarımız ertelenmiştir. Testi pozitif çıkan arkadaşlarımıza acil şifalar diler, takımımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” denildi.

TESTLER POZİTİF ÇIKTI

Bu arada yine AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Tokat Belediye Plevne'de bir oyuncunun yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Kulübün Voleybol Şube Sorumlusu Mehmet Elibol yaptığı açıklamada voleybol takımına test yapıldığını söyledi. Kendileri için insan sağlığının önemli olduğunu belirten Elibol, "Takıma yapılan test sonucuna göre bir oyuncumuzun testi pozitif çıktı. Oyuncumuzla temaslı 3 oyuncumuz da karantinaya alındı. Bundan dolayı bugün oynayacağımız Spor Toto maçı da ileri bir tarihe ertelendi." diye konuştu.

MAÇLAR ERTELENMİŞTİ

AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nde koronavirüs salgınının ilk çıktığı takım Yozgat Sorgun Belediyespor oldu. Sorgun Belediyesporlu bazı oyuncularda test sonuçlarının pozitif çıkmazı üzerine ligin ilk haftasında oynanmazı gereken Fenerbahçe HDI Sigorta Sorgun Belediyespor ve ikinci haftada oynanması gereken Sorgun Belediyespor-Tokat Belediye Plevne maçları ertelendi. Ligin üçüncü haftasındaki tüm karşılaşmalar fire vermeden tamamlanırken, 4.haftada Afyon’da oynanması gereken Afyon Belediye Yüntaş-Galatasaray HDI Sigorta karşılaşması da Yüntaş takımından iki kişide test sonuçlarının pozitif çıkmasından sonra 14 Ekim 2020 tarihine ertelendi. Beşinci haftada oynanması gereken Afyon Belediye Yüntaş-Altekma maçı da 8 Ekim 2020 tarihine ertelendi. Türkiye Voleybol Federasyonu, altıncı haftada Ziraat Bankkart ile Afyon Belediye Yüntaş arasındaki mücadelenin de ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. AXA Sigorta Efeler Voleybol Ligi’nde Solhanspor takımındaki 4 oyuncunun Covid-19 testi pozitif çıkınca, Bingöl ekibinin Galatasaray ve Afyon Belediye Yüntaş ile oynayacakları karşılaşmaların da ertelendiği duyuruldu.

 

Editör: TE Bilisim