Azerbaycan’ın yanındayız

Azerbaycan’da düzenlenen ‘Azerbaycan Şehitlerine Saygı’ ve ‘Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine Destek’ mitingine İki Devlet, Tek Millet Türkiye Temsilcisi olarak katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şehre döndü. Çoban, “Azerbaycan halkı ve Askerinin yanındayız”

Azerbaycan’ın Gence şehrinde düzenlenen ‘Azerbaycan Şehitlerine Saygı’ ve ‘Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine Destek’ mitingine Türkiye Temsilcisi olarak katılan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimize döndü. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 68. İl Danışma Meclis toplantısına katılan Başkan Çoban, geçtiğimiz hafta Azerbaycan’a yaptıkları ziyaretle ilgili bilgiler verdi. Afyonkarahisar’dan 13 kişiden oluşan bir heyet ile Azerbaycan’a ziyarette bulunduklarını anlatan Çoban, “Biz burada şehit cenazelerine ve Şehitlere Saygı Mitingine katıldık” dedi.

Bizim için büyük onur

“Bizlerde Pazartesi günü ‘Mevlana’dan Sevgi ve Barış’ projesi kapsamında kardeş ve dost ülke Azerbaycan’a gittik” diyen Başkan Çoban, “Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Valilikten oluşan bir heyet toplam 13 kişi olarak bir ziyaret yaptık. Burada gördük ki kardeş ve dost ülke Azerbaycan halkı Türkiye’nin yanında, Türkiye halkıda Azerbaycan’ın yanında. Bizim yaşadığımız terör hadisesi gibi şuan Azerbaycan’da da Dağlık Karabağ da savaş yaşanıyor idi. Bizim bulunduğumuz şehirlere şehit cenazeleri geldi. Şehit cenazelerine katıldık. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine destek ve şehitlere saygı mitingine katıldık. Türkiye adına bir konuşma yapma fırsatı bulduk. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğumuzu Türk halkının duası ve her şeyi ile yanlarında olduğunu ifade etme fırsatı bulduk. Bizim konuşmamız Azerbaycan’daki televizyon kanallarında yayınlandı. Böyle bir faaliyette bulunmakta bizim için büyük bir onur oldu.”