Yazıklar olsun

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol sınav ücretleri ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Başkan Şenol, “ Üç kuruş sınav ücretini çok gördüler,  yazıklar olsun” dedi. 

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Bizim sendikacılıktan anladığımız; kazanımları hep bir adım daha öteye taşımak, kamu çalışanlarının lehine yeni kazanımlar elde etmektir.  Sendikal yetki bu yüzden vardır ve önemlidir. Sendikal güç bu noktada kullanılması gereken bir kudrettir.  Fakat son dönemlerde, bunca yıldır hiç de karşılaşmadığımız hadiselere şahit oluyoruz. 14 Nisan 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı MEB Sınavlarında Ödenecek Ücretler hususunda bir yazı yayınladı. Ve bu yazıda bizleri hayrete düşüren ücret düşüşlerine şahit olduk. Özellikle, eğitimin görünmeyen kahramanları, işin mutfağında canla başla çalışan Milli Eğitim Personelinin ücretlerindeki bu ciddi düşüşler, asla ve asla kabullenemeyeceğimiz ucuz ve gereksiz cimriliklerden başka bir şey değildir” dedi.

Acayip döneme girildi

Başkan Şenol, “ TEOG Sınavlarında kurye görevlilerinin ücretlerini 98 TL’den 38 TL’ye;  hizmetlilerin 68 TL’den 38 TL’ye, şeflerin de 140 TL’den 74 TL’ye düşürecek kadar Devlet yoksullaşmış mıdır? Bu nasıl bir hezeyan, bu nasıl bir işgüzarlıktır? Sendika Genel Merkezimiz duruma hemen el koymuş; gerek Milli Eğitim Bakanlığına, gerekse Maliye Bakanlığına bir yazı yazarak durumun sebebinin bildirilmesini ve bu vahim hatanın derhal düzeltilmesini talep etmiştir. Ve konunun elbet takipçisi olacaktır. Zira sendikalar zorlu mücadelelerle elde ettikleri sendikal hakları korumak ve ilerletmek için, savunma pozisyonundan vazgeçip artık söz ve eylem noktasında bir tavır göstermelidir. Zira devranın başı dönmüş, zamanın suyu çıkmış ve Anayasa’nın dahi tanınmadığı bir acayip döneme girilmiştir” dedi.

 Şantajların kurbanı olmamalı

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “ Ve maalesef, bu hengâmede 25 yıllık mücadelelerle elde edilen kısmi sendikal kazanımları bile kuşa çeviren ve içini boşaltan sendikacılık anlayışının geldiği nokta, yasa hükmünde olan Toplu Sözleşme Hükümlerinin uygulanması için ilgili bakandan ricada bulunmaktır.  Bu noktada her eğitim çalışanı, hangi sendikaya ve niçin üye olduğunu tekrar gözden geçirmeli; haklarının tek tek çalındığı bir keşmekeşliğin kurşun askeri, vaad, baskı ve şantajların kurbanı olmamalıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Editör: TE Bilisim