Parti rozetini çıkardım hizmet rozeti taktım

İscehisar İlçesinin çalışkan ve başarılı Belediye Başkanı Ahmet Şahin özel açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, “Ben göreve başladığım gün parti rozetimizi çıkardım hizmet rozetimizi taktım. Tek bir hedefimiz var ben İscehisar Belediye Başkanıyım. Biz bu saatten sonra her kim olursa olsun partisine, inancına, görüşüne hiçbir şeye bakmadan hizmete odaklandık”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den İscehisar Belediye Başkanlığına seçilen ve aradan geçen sürede birbirinden önemli hizmetlere imza atan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin özel açıklamalarda bulundu. Göreve geldiğinde borçlu bir belediye ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Başkan Şahin, “Borçlu bir belediye aldık. 26,5 milyon borcumuz vardı, bunun 6,5 milyonunu ödedik. Bizim esas borç yükümüz kamuya. Yaklaşık 11 milyon civarında bir borcumuz var bu borcuda bertaraf etmek için çalışmalara başladık ve maliye ye olan borçların karşılığında son 20 yılda ne kadar okul, sağlık ocağı, hastane, kamu kuruluşlarına tahsis edilmiş yerler varsa bunların tamamını çıkarttık. Maliyeyle yazışmalarımızı yaptık şuan da fiyatların belirlenmesi noktasındayız. Bu şekilde okul yerlerini, kamu kuruluşlarını maliyeye devredeceğiz. SGK’ ya olan borcumuzu SGK’nın ücretsiz olarak kullandığı binayı ve yanındaki arsayı vermek suretiyle kamu borç yükümüzü azalttık. Belediyecilik şöyle bir şey: imkan ve kabiliyet meselesi, bazen imkan vardır, kabiliyet yoktur belediyeyi yönetemezsiniz. İmkan yoktur kabiliyet vardır yine yapamazsınız. İkisi bir araya gelecek. Biz bu belediyenin ekonomik imkanını artırmak için hemen gelir gelmez çalışmalara başladık” dedi.

365 gün esasına göre çalışıyoruz

Göreve geldiği gün parti rozetini çıkarıp hizmet rozeti taktığını dile getiren Başkan Şahin, “Biz göreve geldiğimiz gün parti rozetimizi çıkardık hizmet rozetimizi taktık.Tek bir hedefimiz var ben İscehisar belediye başkanıyım biz bu saatten sonra her kim olursa olsun partisine, inancına, görüşüne hiçbir şeye bakmadan hizmete odaklandık. İnsanın doğumundan ölümüne kadar olan bütün hizmetlerini belediyeler yapıyor, insanımız bunun farkında değil belki de ama mesela tabu dairesine ömründe iki defa işi düşer bir vukuatı yok ise adliyeye işi düşmez. Bu yüzden; çocuk doğuyor yıkanması gerek belediyenin suyu lazım, çocuk yürümeye başlıyor belediyenin kaldırımı lazım çocuk ile ilgili alanlarda gençler ile ilgili alanlarda parkında bahçesinde itfaiyesinde yangının da en son insanlar vefat ediyor mezar lazım defin işlemi lazım yine belediye. Dolayısıyla belediyenin 365 gün 24 saat düzenli olarak çalışması lazım önce biz işe buradan başladık. 30 yıl önce alınmış olan web tabanlı olmayan bilgisayar programlarından tutun donanımından önce bunları düzene soktuk. Belediyedeki kurumsal yapıyı oluşturduk. Bütün birim müdürlerini, şeflerini diğer yetkilileri görevlendirdik. Daha önce mali işler müdürlüğünü yapmış bir kardeşimizi başkan yardımcısı olarak getirdik. Birde siyasi başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Personel kadromuzu mümkün olduğu kadar içerdeki arkadaşlardan görevlendirmek suretiyle müdürlüklere, şefliklere getirdik. Bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Belediye daha düzenli, sağlıklı çalışması lazım 365 gün 24 saat çalışması lazım bu yönde hizmetler yaptık. Bununla birlikte her birim yönetmeliğini hazırladı bu yönetmeliklerimizi meclisten geçirdik ve yürürlüğe koyduk. Bu bir kadro işi bizim kadromuz üstün bir gayretle çalışıyor. Örnek verecek olursak geçmiş yıllarda alınan meclis kararlarının iki katı kararlar aldık”

Aile yaşam merkezi hakkında bilgiler aktaran Başkan Şahin, “İscehisar’da 22 yıl önce bir çalışma yapılmış mera alanı vardı yukarı öz parkı diye bilinir. Bu mera alanında kafe, düğün salonu gibi alanlar var ama mera vasfı kaldırılmadığı için yıllardır muallakta duruyordu. Bir işletmeci çalıştırıyordu. Biz gelir gelmez Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçesi projesi kapsamında iki yere müracaat ettik. Birisi Ankara yolu üzerinde Akbel mevki diye biliniyor. 93 bin 600 metre, bir tanesi de bu yukarı öz parkı dediğimiz yer. Belediyemize tahsis edildi. Millet Bahçesinin içerisinde bir iş adamımızın ismini vermek suretiyle meclisimizden de geçirdik sadece bir isim tabelasıyla aşağı yukarı on beş trilyonluk yatırım yapacak. Yani biz iş adamlarımıza söylediğimiz zaman sağolsunlar sadece okul kuran kursu sağlık ocağı hastane anaokulu yapmıyorlar. Bundan sonra İscehisar’ın sosyal anlamdaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere rica ediyoruz kendileri de desteklerini esirgemiyorlar. Bu anlamda kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Yani küçük büyük bütün işletmeler her olayda elini taşın altına koyuyor ve belediyemize de destek veriyorlar” dedi.

Alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Şahin, “İscehisar’da 40, 45 yıl önce yapılmış kanalizasyon hatları var.1984’lü yıllarda yapılmış su hatları var. Bunların biran önce değişmesi gerekiyordu. Biz SUKAP kapsamında müracaatlarımızı yaptık. Kanalizasyon için 12 trilyon lira onaylandı. Bunun 6 trilyon lirası hibe su için ise proje ihalesi yapılacak. Yakında onunda müracaatını yaptık. Yenilenmesi gereken hatları biz belediye olarak müracaat yaptık. Biz geldikten sonra doğalgaz çalışması vardı. Doğalgaz çalışmasının kazdığı bozduğu yerleri düzelttik. İscehisar’ın en büyük sorunu çamur, çukur, tozdu bunun üzerine gittik. Bu arada yeni bir ihale yaptık 40 bin metre kare parke çalışması yapıyoruz. 2 mahallede Esentepe ve Selçuklu da süratle devam ediyor. Bu noktada İscehisar’ın alt yapısının da yenilenmesi gereken kısımlarını yenileyeceğiz inşallah” dedi.

Doğalgaz çalışmaları hakkında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “İscehisar doğalgaza ilk müracaatı gerçekleştiren ilçelerdendi doğalgaz çalışmaları başladı. Geçtiğimiz yıl iki buçuk km bir çalışma yapılmıştı. Bu sene 15 km verdiler. Hatta vali bey geldiğinde biz kendisine durumu arz ettik. Vali bey bölge müdürüyle görüştü şirketin yetkilileriyle görüştü bir çalışma yaptık. İscehisar’da doğalgaz çalışması farklı farklı mahallelerden parça parça yapılmış. Şimdi doğalgaz noktasında bizim belediye olarak pek bir müdahale şansımız yok belediye ancak imarı açıyor onlar imar üzerinde yapacakları kaç km ise tamamen şirket belirliyor. Tabi şirketinde geçen yıl yaptığımız genel kurul toplantısında başta Afyon Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımız vardı. Şirket zarar ettiğini ve sıkıntılı olduğunu da söyledi. Tabi Türkiye’nin 23 ilinde yapıyor. Çok güçlü bir şirket birçok yeri almış İscehisar dışında Afyon’un başka ilçelerini de almış. Şuanda bildiğim kadarıyla Emirdağ’da Dinar’da Şuhut’ta birçok ilçede çalışmaları var. Onlarda gayret ediyorlar ama genel merkezden kaç km boru ve diğer malzemeler verilmişse o kadarını yapıyorlar. Bizim derdimiz şu İscehisar’da bu işin dağınık olan kısmının bir toparlanması gerekiyor mahalleri bitirerek gitmeleri gerekiyor. İscehisar’da şöyle bir güzellik var daha önceki yıllarda yapılan doğalgaz hatlarının bulunduğu bölgelerdeki bütün insanların yüzde 99’u abone oldu ve kullanıyorlar. Başka ilçede 40 km yapıyor yüzde 15 ancak satabiliyor. Bu arada İscehisar’lılara o müjdeyi de vereyim İSJET AŞ.’yi hayata geçirdik. Hem termal anlamında hem şehir ısıtması anlamında inşallah yeterli derecede su çıktığı takdir de ısıtmayı da buradan yapacağız.”

Bir önceki dönem Belediye Başkanı tarafından yapılan kaplıcalarda sıkıntı olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Şimdi bizim kaplıca tesisimiz bir tarafı dağ bir tarafı dere olan bir bölgeye yapılmış. 11 buçuk metre dolgu yapılmış. Bu dolgudan dolayı bina tam oturmadığından göçmeye başladı bu göçmeden dolayı binanın içindeki mermerler ve diğer yerler kırılmaya parçalanmaya başladı. Biz buranın tamirine ve diğer işlemlerine başladık. Pompayı kuyuya kaçırmışlardı alel acele yeni bir pompa salınmış. Biz bu pompayı sıcaklık ve diğer açıdan da sıkıntılı idi önce pompayı söktük. Aşağıdaki kuyuya düşürülmüş olan pompayı çıkarttık. Tamirini yaptırdık. Yeniden pompa aldık. Önce kuyuyu düzenledik. Geçmişte Ceylan Başkan zamanında bir tane kuyu açılmıştı kullanılmadı gelir gelmez onun da müracaatını yaptık. İkinci bir kuyu açamıyoruz alan çok dar dört hektarlık bir alan var Ceylan Başkan zamanında açılmış olan kuyunun da revizyon ruhsatını aldık. Onuda revizyon yapmak suretiyle yedek kuyu olarak hazır tutacağız. Tabiki bütün amacımız İscehisar’ı da termalin başkentine ortak etmek bir kaplıca tesisi oluşsun diye uğraşıyoruz. Termal turizm alanı belirledik bunun için Turizm Bakanlığından Bakanlar Kurulundan gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu şekilde bir kaplıca bölgesi oluşturacağız inşallah yani oradaki halk merak içerisinde bir de bu pandemi döneminde şartlar ağırlaştırılmış. Sağlık Bakanlığına müracaatlarımızı yaptık kısa sürede inşallah Sağlık Bakanlığından da ruhsatını almak suretiyle açacağız.  80 ton beton bastık 12 buçuk metre fora kazık çaktık. Binanın etrafını güçlendirdik. Geçtiğimiz haftalarda son tamir bakım ve Sağlık Bakanlığının isteğine göre düzenlemeler yaptık inşallah kısa sürede o projeyi de hayata geçireceğiz” dedi.

Geldiğimizde 30  yıl önce yapılan çevre güzelleştirme derneğinin bir konkasörü vardı dernek ömrünü tamamlayınca belediye ye devredilmek şartıyla kurulmuştu ve Belediye ye devredilmişti. Şimdi biz öncelikle Maden Kanununda belediyelere bir hak tanınmış. Maden Dairesine müracaat ettik bölgedeki bütün ocak sahiplerinin bu döküm denilen moloz denilen malzemelerini işe yaramayan malzemelerini bunları yola getirmek için ruhsat aldık. Şu anda birçok firmanın Alimoğlu’nun, Reis’lerin altı yedi tane ruhsat aldık dökümlerin tamamı belediyenin oldu. Bunları kamu yararına kullanacağız. Bunları betonda ya da asfalta kullanabiliyorsunuz. Biz eski makineyi öncelikle yaptırdık.1 milyon 100 bin lira Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle bir makine getirilmişti. 360 saat çalışmış ve sonra kullanımda değildi.  Biz Uşak’tan bir firmayla görüştük. Kendilerine rica ettik geldiler baktılar her tarafı 1 500 liralık bir elekmiş eleği değiştirdiler. Makina yerleştirilirken atılan betonda biraz kasıntılı olmuş herhalde bazı yerlerinde çatlamalar vardı onları da yaptırdık. Şu anda 1500 ton günlük malzeme kırıyoruz. Şimdi biz burada ürettiğimiz malzemeyle ham madde bedava ve doğayı temizlemiş olacağız. Dolayısıyla biz bu malzemeleri kırarak Sayın Burhanettin Çoban’a Sayın Valimize bu kırdıklarımızı veriyoruz. Karşılında sıcak asfalt yaptırıyoruz. Yani bir nevi takas yapmış oluyoruz”

“Hizmetin partisi olmaz bu tamamen imkan ve kabiliyet meselesi biz görevimiz bittiği zamanda Sayın Burhanettin Çoban ve diğer başkanlar gibi alnı açık yürüyebilmemiz lazım” diyerek sözlerine devam eden Başkan Şahin, “Biliyorsunuz Sayın Bakanımız İsmet Atilla’nın bir sözü vardı; beş parmağınızı Afyon haritasının üzerine koyun mutlaka bizim hizmetimiz var diyordu. Bizim hareketimiz hizmet hareketi zaten ben bu manada Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal’a sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim Ankara’daki bütün işlerimizde bütün kurumlarda üst düzeyde bize destek veriyor sağolsun”

İscehisar’ı birinciliğe çıkaracağız

İlçede 16 tane park yapacaklarını söyleyen Başkan Şahin, “Biz 16 tane parkı inşallah dönemimiz tamamlandığında projeli bir çocuk oyun grubu koyup yanına da birkaç bank koyup iki tane kamelya koyup bu şekil bir park yapmayacağız. Parkın her türlü projesini hazırlatıp içerisinde insanlar geldiği zaman her türlü ihtiyacını karşılayabileceği dört dörtlük parklar olmak suretiyle bu parkları yapacağız. Dönemin sonunda hem borcu derdi olmayan hem iyi gelir kaynakları olan kadrosuyla ekibiyle çalışmalarıyla öne çıkmış bir belediye olacağız. Şuanda bütün belediyeler akıllı belediye ye geçti biz web tabanlı olmayan programlarla falan uğraşamayız. Benim Şuhut’ta neler yaptığımı Sandıklıda neler yaptığımı oranın halkıda biliyor. Bizim halkımızda biliyor. Netice itibariyle biz dağda çomağı atıp belediye başkanı olmadık. Ben belediye başkanı olurken verdiğim sözler var. Ben İscehisar’ın belediye başkanıyım İscehisar’ı belediyecilik anlamında birinciliğe çıkaracağız inşallah”

İscehisar halkının çok başarılı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Şahin, “İscehisar bu ülkede kendi ölçeğinde söyleyecek sözü olan bir memleket. Bakın tüm Türkiye bir araya geldi iki tane otomobil yaptık.  Güzel tanıtımları,lansmanları falanda yapıldı ama 29 Ekim 2019 da bizim İscehisar’lı mermer fabrikaları olan bir iş adamımız tek başına tanesi 350 bin Euro olan kaya kamyonu nu yaptı. Kaya kamyonu barajlarda, göletlerde, yol inşaatlarında, maden de her alanda kullanılıyor. Bunlar gurur verici şeyler bunu ben yapmadım ama bir İscehisar’lı olarak başkan olmasam da gurur duyarım. Şuanda dünyanın 17 ülkesine maden suyu ihraç ediyoruz. Dünyanın 114 ülkesine mermer ihraç ediyoruz bizim insanımız gerçekten başarılı. Bez kaya kamyonunu gaptırmam dedim. Bir kamu fabrikası düşünün bu kamyon fabrikasının motoru, şanzımanı dışardan alınıyor. Diğer aksamlar da burada yapılacak. Dolayısıyla bu fabrikanın etrafında bir yan sanayi oluşacak. Bir kaya kamyonunun fabrikasının İscehisar’da olması demek İscehisar da birçok iş alanının iş yerlerinin açılması yeni iş sahalarının oluşması demek”

İscehisar’daki bütün yatırımcıları yani biraz önce dediğiniz gibi 870 tane irili ufaklı mermer işletmesi var. 200 tanesi dünyanın her yerine ihracat yapan firmalar ve dev tesisler var. İtalya’daki mermer fabrikalarına dünyanın imrenerek baktığı mermer fabrikalarının hiç birini de aratmaz mermer akademisinin de yaptığı çalışmalar aynı şekilde.İscehisar’lı yatırımcı da aynı şekilde ciddi yatırım yapıyor. Memleketine hizmet ediyor ve belki de Türkiye’nin en yüksek yatırımına sahip İscehisar’lı hemşerilerimiz sadece afyon değil nerede mermer var ise İscehisar’lı orada bir şekilde bulunuyor. Yatırımcıyı da her şeyi belediye yapacak anlamında değil yatırımcının da şevkini kırmamak lazım çünkü bizim halkımız biraz da çabuk kırılabiliyor. Yatırım yapacaksa yapılan yatırımı ha belediye yapmış ha ben yapmışım ha siz yapmışsınız önemli değil. Oraya yapılacak hiç kimse de bunu sırtına alıp götürecek değil yani ben keşke yatırımcı olsa da birçok şeyi yatırımcılar yapsa. Siz de belediye olarak mesela bir otel yapılsa bundan gelir elde edeceksiniz. Su kullanacak gelir elde edeceksiniz.  Sıcak suyu da siz kendi elinize aldınız İSJET vasıtasıyla verileceğine göre bu da size dolayısıyla ciddi bir gelir getirir.

İscehisar jeotermal AŞ İSJET bunu şu maksatla kurduk, AFJET’in bir çalışması var biliyorsunuz. Bugün sabah Burhanettin Beyi de ziyaret ettik. Bu konuda da onların görüşlerine başvurduk. Biz sıcak suyun tek elden dağıtımını özel idaredeki ilk yıllarımdan itibaren savunuyordum sağolsunbunu AFJET’imiz Sandıklıda SANJET’imizgazlıgölde ve diğer kaplıcalarda çünkü bir pet şişeyi alın elinize 30 tane delik açın bu onun gibi aşağıdaki kaynak belli ama bu şu demek değil biz yatırımcının önünü keselim yok şu yapalım demek değil, yatırımcı yatırımını yapacak yine ama belediyenin şartları kulları belirli şeyler içerisinde. Biz İSJET’in %51 hissesi belediyenin kamunun olsun %49 hissesini de anonim şirket zaten açacağız halka bunda sıkıntı yok ki diyelim ki şirketiniz var. Şirket olarak iyi derecede de 95 derece sıcak su buldunuz şehri ısıtacaksınız belediye olmadan bunun olması mümkün mü benim yolumu kazacaksınız yollardan boruları geçireceksiniz işte bu anlamda belediyeyle devletle iş birliği gerekiyor. İş birliği yaparız ama kafasında tasarladığı projeleri getirip illa ben bunu böyle yapacağım dediği zaman dediğim gibi ben bu milletin belediye başkanıyım milletim ne derse onu yaparım. Dolayısıyla yatırımcıya engel yok burada yani bazı şartlarda anlaşmazlıklar var belirli şartlar oluştuğu zaman bu işler yapılır gider. Hiçbir yatırımcının önüne hiçbir engeli koymayız ama belediyenin de şartları, kuralları var. Vatandaş yatırım yapacak geliyor ne yapıyor çapını alıyor, projesini çiziyor,takım projesini hazırlatıyor sonrada gidiyor ruhsatını veriyoruz. Yani burada belediye olmadan hiçbir şey olmaz belediye ile birlikte olacak bu iş.

 

Göreve geldikten sonra Roma Büyükelçisiyle görüştüğünü dile getiren Başkan Şahin, “Bazı şeylere İscehisar da ben çok üzülüyorum amacım şuydu seçilir seçilmez sekreterime dedim ki İtalya büyükelçisinden bir randevu alalım dedim. Şimdi büyük elçiler bulunduğu ülkede kendi devlet başkanlarını temsil ediyor ve kolay kolay 15 bin nüfuslu ilçenin belediye başkanına randevu falan vermez ama pat diye randevuyu verdi gittik görüşme yaptık.  Amacımız Carrera ile İscehisar ı kardeş şehir yapmaktı. Bu anlamda çalışmaları başlattık. Büyük elçi de olumlu baktı hatta büyük elçiye ben Hz. İsa’nın bir tablosunu götürdüm Meryem ananın kucağında Hz. İsa’nın bir mozaik tablosu vardı biz şimdi mermerin en küçük parçasına kadar değerlendiriyoruz. Yani benim üzüldüğüm nokta biz büyükelçiyle görüşüp geldikten sonra kardeş şehir meselesine meclisimiz biraz sıcak bakmadı.  Benim söz veripte gerçekleştiremediğim konulardan bir tanesi hala çok çok üzülüyorum”

Belediye Meclisinin aldığı bazı kararların olumsuz olduğunu ve ilk kadın meclis üyesi hakkında da bilgiler aktaran Başkan Şahin, “TBMM’si Türkiye genelinde kararları verir. Bakanlar kurulu da icra organları da bunları uygular. Belediye meclisinde de böyle belediye meclisi yerel parlamento olarak kararını verecek. Meclis kararı alınmadan bizim belediye başkanı olarak encümen olarak geçmişte bunlar yaşandı. Siz belediye meclis kararını almadan bir işlem yapamazsınız. Karar alınacak hususlar var. Bunlar meclisin kararından geçecek yasa koyucu bunu belirlemiş dolayısıyla biz çok sayıda karar almamıza rağmen bazı kararlarda da olumsuz çıkabiliyor. Bunlardan dolayı sadece üzüntülüyüm onun dışında gayet iyi çalışıyoruz. Karar veriyoruz, uygulamaya geçiriyoruz yani bunlar daha iyi olsun daha olsun istiyoruz. Çabamız bu yönde. Ak Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı istifa etti. Bizim partimize geçti. Bizde 67 yıllık belediye tarihinde ilk defa bir bayan meclis üyesini birinci sıraya yazdık daha sonra da siyasi başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Dolayısıyla seçmenin yüzde 51.4 ü İscehisar da bayan meclis üyesinin olması başkan yardımcısının olması da bu seçmene bu tabana da hitap ediyor. Ancak bazı şeyler değişim ve gelişimler kolay olmuyor. Mesela en üzüldüğüm şeylerden birisi de onun başkan yardımcısı olmasına rağmen belirlenen maaş. Maaşını 100 lira takdir ettiler. Mahkeme iptal etti. Sonra da 150 lira takdir ettiler” dedi.

İscehisar tarihi bir kent Dökümüyon kenti var. Tarihte Frigler döneminde biz bu Dökümüyon kentinin marka tescilini de yaptırdık. Bu arada kahverengi tabelamızı da asacağız inşallah ancak bu sit alanı biliyorsunuz insanlar Allah’ın kanunlarını bile yeri geldiği zaman namazı kazaya bırakıyorlar orucun kefaretini veriyorlar ama bu sit alanları ile ilgili kanun gerçekten aşılamıyor. 30 yıldır İscehisar da ahırdan samanlıktan bölünmüş yerlerde özellikle Ulu Caminin önündeki yapılar, köprünün oradaki yapılar vb. yerler yıllardır sorun. 30 yıldır çivi çakılamıyor. Koruma amaçlı imar planını revizyon çalışmasını başlattık. Anıtlar Kurulu geçtiğimiz hafta buradaydı. Artık İscehisar da o sit alanı meselesini de büyük oranda koruma amaçlı imar planındaki değişiklikle aşacağız. Cuma Camisinin önünde zemin artığı iki kat olmak suretiyle meydan düzenlemesi projemiz hazır. Hem de tarihi dokuyu anımsatacak şekilde Osmanlı Selçuklu mimarisini gibi. Mesela Kahyatepesi birinci sit alanı çiçek dahi diktirmiyorlar üzerine bununla ilgili projemizi hazırlattırdık. Meydan projesini hazırlattırdık. Bizim tarihi taşlarımız vardı derenin kenarında bunla ile ilgili bir arkeopark projesi hazırlattırdık. Bunları da hayata geçireceğiz. Biz metruk binaların yıkımını hızlandırdık. Metruk binaları ortadan kaldırıyoruz. Bunların yerine yenilerini de yapabilmeleri için öncelikle koruma amaçlı imar planında bazı plan notlarını ve bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyordu. Kurulu gezdirdik baktılar her yere onların görüşleri doğrultusunda son şeklini veriyoruz.  Kuruldan geçtikten sonra da artık uygulamaya geçeceğiz”

 

Ana karayolu üzerinde yan yol çalışması yapmak istediklerini dile getiren Başkan Şahin, “D 300 veya D 400 devlet karayolunun sağında solunda toplama yolu şeklinde bir proje yapılmış. Biz gelir gelmez karayolları ile toplantılar yaptık gittik defalarca görüşmeler yaptık. Gerçekten bir yan yol olacak ise gidiş gelişli olması lazım yani ana yoldan bağımsız yollar olması lazım. Bu şekilde değilde ana yola şerit ilave etmek şeklinde bir uygulama yapmış bu da yolun genişlemesi demek. Yolun genişlemesiyle birlikte aynı şartlar geçerli olduğu için oradan 25 metre çekme mesafesini uyguladığınızda o güzergahtaki çalışan yol ne için var yol ulaşımı sağlamak için var. Oralarda fabrikalar var. Şartlar oluşmuş. Şimdi bu fabrikaları mı yıkacaksınız. Bu mümkün değil. Yani bu yol 40 metre büyüklüğünde olan bir yol bunun kenarında yapılacak olan yollar gidiş geliş şerit şeklinde olacak. Bir ara hesabını yaptırdık. İscehisar ın mezarlığın oradan çıktıktan sonraki bir fabrikadan yük sarsa vatandaş dönüp bahçecik yolundan bir başka fabrikadan ilave yük saracak olsa günde 100 tane tır kamyon bu şekilde yapsa o yolun 10 yıl 20 yıl içerisinde maliyetinden kat kat fazla yakıt gideri ve başka şeylere sebep olur. Dolayısıyla bunu karayollarına da izah ettik. Karayolları bu işin ihalesini yapmış. İhaleyi alan firmada anladığım kadarıyla işten vazgeçmek istemiyor. Yani buradaki çalışmamız uğraşımız da devam ediyor. En üst düzeyde mücadelemizi veriyoruz. İscehisar da ki o güzergahtaki hiçbir fabrikaya, hiçbir atölye ye, hiçbir iş yerine zarar gelmeden çünkü yol geçiş izin belgelerini vermiyor. Karayolları sadece bu yolun toplama yollarıyla genişlemesi İscehisar da sorun üstüne sorun getiriyor sorunu çözmüyor dolayısıyla bununla ilgili de çalışmalarımızı yaptık.  Götürdük genel müdürlüğe kadar teslim ettik. İnşallah o sorunu da çözeceğiz”

Öğrencilere her zaman destek olacaklarını dile getiren Başkan Şahin, “Bizim geldiğimizde 4 buçuk lira olan büyüğü biz 3 lira yaptık. Öğrenciyi biz eğitimi desteklemek amaçlı söz vermiştik öğrenci 1 lira bu pandemiye rağmen bir ara biliyorsunuz daha sonra serbest bırakıldı ama yarı yarıya yolcu sayısı indirilmişti buna rağmen biz her türlü zorluğuna güçlüğüne rağmen öğrenciye desteğimizi çekmedik. Eğitim bizim için önemli bu anlamda halen öğrenci 1 lira büyükte 3 lira. Yani şu en son kararla artık toplu taşıma araçlarında araya yolcu da alınmayacak sadece koltuk sayısı ile sınırlama getirildi bu fiyatlar tekrar gözden geçirilebilir” dedi.

İlçede yapılacak pazaryeri hakkında konuşan Başkan Şahin, “Pazar yeride sit alanı 2. Derecede Pazar yerinin projesini yaptırıyoruz. Bittiği zaman yapacağız ihalemizi kapalı pazar yerini yapacağız. Hatta kapalı Pazar yerinde Şuhut’ta böyle bir uygulama yapmıştık 4 bin metre kare alanın etrafında dükkanlar oluşturduk. Böyle düzgün bir proje ile şimdi iller bankası şöyle bir karar aldı üst yapıya çok fazla destek vermiyor.  Pazar yeride üst yapı belediye hizmet binaları da üst yapı daha çok alt yapıya destek veriyor onunda kaynağını bulacağız Pazar yerini de yapacağız inşallah. Demir arttı çimento her şey arttı yani bizim alanımız 6 bin metre kare yani neresinden baksanız bir 5,6 milyonluk bir proje olur” dedi.

Editör: TE Bilisim