Toplantı çevrim içi yapıldı

AKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü ile TÜBİTAK ile birlikte düzenlediği “”TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” hakkında genel bilgi ve “ARDEB programlarında güncel değişiklikler” konulu bilgilendirme toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu’nun yaptığı toplantıya TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı E. Burcu Yamak ve TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Alper Güngör konuşmacı olarak katıldı. İlk olarak TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Alper Güngör, ARDEB programlarında güncel değişiklikler hakkında bilgi vererek uzun yıllardır uygulanan proje tiplerinin dönemli, çağrılı ve 365 gün başvurulabilen tipleri arasında bazı değişikliklerin yapıldığını ifade etti. Güngör daha sonra ise güncel ihtiyaçlar ve uygulama süreçlerini iyileştirme amacıyla yapılan değişiklikler, hakem süreçleri, proje ekipleri, değerlendirme süreçleri, yeniden değerlendirme süreçleri, harcama kalemlerinde esneklik uygulamaları, bursiyer süreçleri, fikri mülkiyet hakları ile ilgili süreçler, proje başvuru sistemindeki değişiklikler ile ilgili bilgiler verdi.

BİRÇOK İMKAN SUNUYOR

Bilgilendirme toplantısının bir diğer konusu olan konusu olan “1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” hakkında Bilimsel Programlar Uzmanı E. Burcu Yamak, başvuru süreçleri ve bu proje tipinin getirdiği esnek süreçlerin araştırmacıya birçok imkânlar sunduğunu belirtti. Üniversite-sanayi iş birliği ve uluslararası işbirliklerin artırılmasındaki imkânları anlatan Yamak, uluslararası Ar-Ge fonlarından yararlanmak üzere kurulan program kapsamında 57 ülke ve 79 farklı kuruluş ile beraber çalışıldığını ve ayrıca 93 farklı ülke ile iş birliği içinde olduklarını belirtti. Moderatör Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, yoğun katılım olan çevrim içi bilgilendirme toplantına katkılarından dolayı TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı E. Burcu Yamak ve TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Alper Güngör’e teşekkürlerini sunduktan sonra farklı konularda bilgilendirme toplantıların devam edeceğini bildirdi. Gamze Koçak