Blok Kralı guard olur mu?

Gazeteci Yasin Yıldırım HDI Sigorta Afyon Belediye oyuncusu Sinan Sağlam’ı kaleme aldı

İşte o yazı;

“BSL'nin istatistik liderlerinde bu sezon bol bol Türk oyuncunun ismini görüyoruz. Bu duruma ne kadar sevindiğimizi açıklamamız zor. Türk basketbolunun en büyük efsanesi Yalçın Granit'in hayal etttiği büyük Türk basketbolcularının yetişmesi noktasında bu tür başarımlar hele genç oyunculardan gelince bizi umutlandırıyor. 5 pozitif istatistik olarak kabul edilen sayı-ribaund-asist-blok-top çalma kategorilerinin tamamında ilk dört sıra içinde en az bir Türk oyuncu bulunuyor. Ligin sayı kralı Alperen  Şengün aynı zamanda ribaund krallığında ikinci, blok krallığında üçüncü ve "ben milli takımın oyuncusuyum" dedirtiyor. Farklı istatistiklerde ilk dörtte bulunan Egemen Güven, Berkan Durmaz, Berk Uğurlu, Doğuş Özdemiroğlu ve İsmail Cem Ulusoy'u ayrı ayrı tebrik ediyoruz.

Basketbol bizim hayatımızın her yerine geçmiş olsa da en sonunda bir oyun. Bu oyunu oynamayı da izlemeyi de seviyoruz. Hemen her oyunda özellikle de topla oynanan oyunlarda hücum her zaman savunmadan daha değerli gözükür. Hücum yetenekle bağdaşlaştırılırken savunma istekle ölçülür. ERsan İlyasova'nın yıllardır bedenini siper etmesi onun basketbola yani işine duyduğu saygının belki de en önemli örneğidir. Blok ve top çalma istatistikleri de keza oyunun pek sevilmeyen kısmında yani savunmada yer tutar. Bugün diğer her oyuncudan bahsettik ama şimdi başka birinden bahsetmek istiyorum. Sinan Sağlam.

 Sinan henüz 22 yaşında ve kağıt üstünde pozisyonu şutör guard olarak gözüküyor. 1.98 boyundaki genç oyuncu iki sezondur Afyon kadrosunun bir ferdi. Bu sezon yaptıkları ise gerçekten çok ilginç. Öncelikle Bahçeşehir maçından bahsetmek istiyorum. Fantazi basketbol oyunlarını oynayanlar için top çalma ve blok istatistikleri çok önemlidir. O maçta Sinan 5 top çalıp 3 blok yaptı. Bu istatistiğe 48 dakika oynanan NBA'de bile geçen sezon toplam 3 kere rastlanıldı. Sinan çok çok iyi bir atlet ve bunu zamanlamayla birleştirerek blok istatistiğine yansıtabiliyor. Bu sezon tam 4 maçta 3 blok yapan Sinan Sağlam ligin blok lideri. Evet 1.98 boyundaki guard Sinan Sağlam 8 maçta 16 blok yaparak ligimizin blok lideri. Bunun  sadece atletizmle açıklanamayacağı oyuna her şeyini koyduğunu söylemek abartı olmaz. Kendini A Milli Takım geniş kadrosu için bile aday yapan bu müthiş mücadelesini bütün sezona yayacağından şüphemiz yok umarız hücumu da yanına ekler ve basketbolumuz çok önemli bir oyuncu daha kazanmış olur.