Görgü tanığından şaşırtan açıklama

Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesinde Fatih Mahallesinde bulunan evinin bahçesinde boğazı kesilmiş halde bulunan 62 yaşındaki Melihat Tunçel cinayetiyle ilgili görgü tanıkları şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Evciler İlçesinde Fatih Mahallesinde bulunan evinin bahçesinde boğazı kesilmiş halde bulunan 62 yaşındaki Melihat Tunçel ile birlikte yaşayan Münüre Tunçel, sabah uyandığında demirkapı sürgüsünün açık olduğunu görünce bahçeye çıktığını ve annesini öldürülmüş olarak bulduğunu söylemişti. Bunun üzerine annesinin kim yada kimler tarafından öldürüldüğünün bulunması için Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan 62 yaşındaki Melihat Tunçel’in kızı Münüre Tunçel,  olayın aydınlatılmasını istedi. Mahalle sakinleri ise çarpıcı iddiayı ortaya atarak, cinayeti kızının dostlarının işlediğini iddia ettiler.

“ANNESİNE UYKU İLACI VERİYORDU”

İsmini vermek istemeyen bir görgü tanığı, “Melihat Tunçel’i yüzde 90 kızı veya kızının arkadaşları dostlarının öldürmüş olabileceğini düşünüyoruz. Annesine uyku hapı attırıp şeker hapı diye uyutup telefonla çağırıp dostlarını eve alıyormuş” demesi üzerine Münüre Tunçel, uyku ilacının DNA testlerinde çıkabileceğini ve annesi uyuduktan sonra eve kimseyi almadığını söyledi. Görgü tanığı şüphelendiği Münüre Tunçel’in ilişki kurduğu birçok ismi saydı. İsimlerini saydığı kişilerin Evciler İlçesinden ve köylerinden dostu olduğunu iddia eden görgü tanığı ayrı Demirci Köyünden bir kişinin ilişki yaşadığını ve Münüre Tunçel’e para verdiğini ifade etti. Münüre Tunçel’e verilen 200-300 bin TL olduğunu iddia eden görgü tanığı, arsa ve tarla satıp Münüre Tunçel’e verdiği söyleniyor. Ne amaçla verildiğini kendisi biliyor” dedi.

ADAMIN KIZIYLA KAVGA ETTİ

İlişki yaşadığı iddia edilen bir kişinin kızıyla Münüre’nin köy meydanında kavga ettiğini iddia eden görgü tanığı, “Münüre’nin kavga ettiği kız, sen benim babamla ilişki yaşıyorsun bunu yapma ve bırak diye. Bu olay yaşanalı 1 yıl kadar oldu” dedi. Cinayeti işlemek için başka kimseye ihtimal vermeyen görgü tanığı Münüre’ye olay yaşanmadan önce gece gelen telefona dikkat çekiyor.

KIZI VE DOSTLARI ÖLDÜRDÜ

Görgü tanığı, “Orhan ismindeki kişi gece 00:00’da Münüre’yi aramış. Orhan Münüre’nin akrabası değil, ilişki kurup konuştuğu birisidir. Adam evli ve çocuğu var. Kendisi Evciler İlçesinde yaşıyor. Münüre’nin ve dostlarının bu cinayeti yaptığını vatandaşta bende yüzde 99 onlardan bekliyorum. Başkası değil” dedi. Araştırmacı-Gazeteci Müge Anlı ise, köyde kime mikrofon uzatıldıysa aynı şeyleri söylendiğini ifade etti. Anlı, Cinayete kurban giden 62 yaşındaki Melihat Tunçel’in kızı Münüre Tunçel’e “Belki sen gizli bir hayat sürdüğünü düşünüyordun ama bu anladığım kadarıyla çevrede gizli kalmamış” diye konuştu.  >>ODAK /GÖKHAN KOCAASLAN