Bütçe 168 milyon 500 bin TL

İl Genel Meclisi 2020 yılı Kasım ayı toplantılarının 20’inci bileşimi İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2021 yılı bütçesi 168 milyon 500 bin TL olarak karara bağlandı.

İl Genel Meclisi 2020 yılı Kasım ayı toplantıları hafta sonu bütçe görüşmelerinin ardından sona erdi. Hafta sonu Kasım ayı toplantılarının 20’inci bileşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi açılış ve yoklama ile başladı.  Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, 1 aydır koronavirüs nedeniyle yoğum bakıma alınan  ve dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden AK Parti İscehisar İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkaya’nın vefatından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Başkan Çoban, “14 aydır birlikte çalıştığımız İbrahim Akkaya başkanımıza Allah’tan ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

2014 YILINDAN BUYANA ÇALIŞIYORUZ

AK Parti İscehisar İl Genel Meclis Üyesi Murat Dikmen ise, AK Parti İscehisar İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkaya ile 2014 yılından itibaren birlikte çalıştıklarını söyleyerek, “İbrahim Akkaya başkanımız Seydiler Belediye Başkanı iken ben AK Parti İscehisar İlçe Başkanıydım. 14 aydırda İl Genel Meclisinde birlikte çalıştık. Ani bir şekilde aramızdan ayrılması bizleri derinden üzdü. Başta İbrahim Akkaya başkanımızın ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

TEK TEK OKUNARAK OYLANDI

Yapılan konuşmaların ardından 2021 yılı Performans Planı okunarak oy birliği ile kabul edildi. Sonrasında ise, İl Özel İdaresi 2021 yılı Performans Planı Mali Yılı Bütçesi tek tek okuldu. İlk olarak Birliklere aktarılar ödenekler, 2021 yılı beton parke yapımı, 2021 yılı beton halı saha çok amaçlı salon, çevre düzenlemesi, muhtelif bakım onarım ve köy konağı yapım proğramı, 2021 yılı asfalt programı, 2021 yılında köylere yapılacak olan sulama tesisleri, 2021 yılı içme suyu proğramı, 2021 yılı kanalizasyon, fosseptik inşaatı yapılacak köylerin bütçeleri ayrı ayrı okunaram meclisin onayı sunuldu. İl Genel Meclis Üyeleri oy birliği ile kabul etti.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Bütçe görüşmelerinde İl Müdürlüklerine aktarılan bütçelerde ise, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 750 bin TL, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne 30 bin TL, Ali ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne 50 bin TL, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne 1 milyon 500 bin TL ile Genel Toplam 2 milyon 740 bin TL olarak oy birliği kabul edildi.  Bütçelerin ayrı ayrı oylanmasının ardından 2021 yılı bütçesinin oylamasına geçildi. Yapılan oylamada İl Özel İdaresinin 2021 yılı bütçesi 168 milyon 500 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

VERGİLERİ TAHSİL EDEMEDİK

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, oylamanın yapılmasının ardından yaptığı konuşmada 2020 yılı bütçesinin 170 milyon TL olduğuna dikkat çekerek, 2021 yılı bütçemizde ciddi bir düşüş var. Nedeni ise Tüm Dünya’da etkisini artıran koronavirüs nedeniyle alınamayan veya hükümet tarafından ertelenen vergilerin tahsilleridir. Bu yılda biz İl Özel İdaresi olarak vergileri tahsil edemedik. Bu yüzden bütçemizde açık verdi. Ümit ediyoruz ki 2021 yılında yapacağımız bütçe çalışmalarını artırarak gerçekleştireceğiz” dedi.

İGM ÜYELERİ EFSANE

Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Eski Bakan Yardımcısı Ahmet Koca da katıldı. Bir selamlama konuşması yapan Koca, 2021 yılı bütçesinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, geçmişte olduğu gibi İl Genel Meclis Üyelerinin efsane oluşturduğunu ifade etti. Hükümetin İl Özel İdarelerine verdiği yatırımların ortada olduğunu belirten Koca, “İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızda yatırımları yerinde ve ne şekilde gerçekleştirildiğini görmüş oluyorlar” diye konuştu.

KOCA İNCELEMELEYE KATILDI

Ankara’dan Afyonkarahisar’a gelirken İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ı telefonla aradığını hatırlatan Koca, “Burhanettin Çoban başkanım Emirdağ’ında arazi çalışmalarını yerinde gördüklerini söyleyerek, benide Emirdağ’ına davet ettiler. Oraya gittiğimde arazi yollarının nasıl yapıldığını izlemiş oldum” dedi. Koca, ayrıca koronavirüs tedavisi nedeniyle yoğun bakımda hayatını kaybeden Seydiler eski Belediye Başkanı, AK Parti İscehisar İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkaya’ya Allah’tan Rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim