AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Bu fabrika, bölgenin çok önemli bir motoru, itici gücü. Allah nasip ederse hedefimiz burayı çok daha büyütmek, çok daha geliştirmek. Bu yıl 13 milyon liralık bir yatırımla ciddi manada fabrikamızda yenilenmeler ve ürün çeşitliliği oluşuyor. Şimdiye kadar yalnızca 50 kilogramlık torbalarla üretilen şekerimiz, bundan sonra 1, 2, 5 ve 1 tonluk ayrı paketlerle üretilebilecek ve bütün Türkiye’deki marketlerin bir tonluk şeker çuvalları ile Türkiye’nin en büyük gıda üreticilerine şekerimiz ulaşacak. Ürettiğimiz her şeker satılacağı için bizim hiçbir zaman kotamız aşağı inmeyecek, tam tersi daha fazla artacak. Bir önceki yıla göre hem üreten çiftçi sayımızda, hem üretim miktarımızda, hem ekilen alan miktarımızda artış var” dedi.

Büyük bir yatırım

Milletvekili Özkaya, “Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde çok daha büyük bir yatırıma imza atmaya çalışıyoruz. Bu konuda değerli Genel Müdür Yardımcımız Hasan Altunkalem, Genel Müdürlük’te ciddi bir çalışma yaptı. Türkiye’de bu, 3 fabrika için düşünülmüştü. Melastaki şeker miktarının çok ileri teknoloji ile arıtılarak oradan şeker elde edilmesi düşünülüyor. 23 milyon Avro değerinde büyük bir yatırım. Burası özelleştirme kapsamında olduğu için Kalkınma Bakanlığı’nın da buna onay vermesi gerekiyordu. Hem Maliye Bakanımız, hem de Kalkınma Bakanımız’la birden çok kez görüştük ve Türkiye’de ilk defa bunun sözünü verdiler, Sayın Kalkınma Bakanımız ve Sayın Maliye Bakanımız, Afyon’a bu izni verdiler.”

HEPİMİZ EKMEK YİYELİM

Özkaya konuşmasının son bölümünde fabrikada çalışan işçilere seslenerek, “Bu fabrika, şeker fabrikalarının zarar etme kavramını da gün geçtikçe ortadan kaldıran bir çalışmaya bürünmüş oluyor. Bunu yaptığımızda Afyon Şeker Fabrikası, Türkiye’nin örnek gösterilen fabrikası olacak.  Burada çalışan değerli işçi kardeşlerimiz, ‘Ne olacak bizim halimiz’ diye soruyorlar. Yeni kavram, işçi lehine, işveren lehine yorum değil. İşletme lehine yorum. Bu işletme yaşamalı ki hepimiz buradan ekmek yiyelim. Bu işletmenin yaşaması için norm kadroda ciddi eksiklik var. Çalışan kardeşlerimizin bu talepleri de süreç içinde değerlendirileceğini düşünüyorum. Onlar rahat olsun. Afyon Şeker Fabrikası yaşayacak, gelişecek, büyüyecek. Herkese bereket sunmaya devam edecek” dedi.

ODAK HABER/AHMET SARLIK

Editör: TE Bilisim